Leuvens museum M genomineerd voor MuseumPrijs

© Belga

De MuseumPrijs is een initiatief van het tijdschrift Openbaar Kunstbezit in Vlaanderen. Jaarlijks wordt één museum in Vlaanderen, Brussel en Wallonië bekroond met 10.000 euro. Voor Vlaanderen is onder meer het Leuvense museum M genomineerd.

België telt vele honderden musea. Allemaal koesteren en bewaren ze ons kunstbezit en erfgoed dat ze aan het publiek tonen. Om musea te stimuleren op hun elan verder te gaan, lanceerde het tijdschrift Openbaar Kunstbezit de MuseumPrijs. Een jury bekroont telkens 1 museum uit Brussel, Vlaanderen en Wallonië met een geldprijs van 10.000 euro. Maar ook het publiek kan voor elke regio een favoriet aanduiden. De prijs van de publieksjury bedraagt 2.500 euro.

Voor Vlaanderen is onder meer het Leuvense museum M genomineerd. Het museum opende in 2009 de deuren en is gelegen in het hartje van de stad. Het geheel integreert bestaande historische panden en eigentijdse architectuur, gebouwd rondom een statige oude eik in een rustige binnentuin. Van op het museumdak heb je een prachtig uitzicht over de stad.

De vier overige nominaties voor Vlaanderen zijn het Gentse Huis van Alijn, MIAT en het STAM. Het Kasteel van Gaasbeek uit het Pajottenland sluit het Vlaamse rijtje.

Op 31 mei worden in CINEMATEK in Brussel de winaars bekend gemaakt.

(INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content