Langste tv-programma ooit is schot in de roos

© Thinkstock

Gedurende 134 uur, dat is vijf dagen en een half, kon de kijker op de Noorse openbare omroep NRK non-stop de 2.500 kilometer lange reis van een cruiseschip op de voet volgen.

Het langste tv-programma ooit, uitgezonden door de Noorse openbare omroep NRK, is immens populair. Gedurende 134 uur, dat is vijf dagen en een half, kon de kijker sinds donderdag non-stop de 2.500 kilometer lange reis van een cruiseschip op de voet volgen. Meer dan 2,5 miljoen Noren volgden het voorbije weekend het programma.

Het schip MS Nord-Norge vertrok donderdag in Bergen voor een reis langs de Noorse fjorden naar het noorden van het land. Volgens diverse bronnen gaat het om een van de mooiste reizen ter wereld. Elf camera’s registreren de reis van meer dan 8.000 minuten.

Meer dan 2,5 miljoen Noren, meer dan de helft van het Scandinavische land, keken dit weekend naar de lange reis. Het programma scoort ook op internet, waar duizenden mensen de reis via een livestream volgen. Het merendeel van de mensen die

de reis op internet volgen, zijn Noren. Maar ook Denen, Amerikanen, Duitsers en Britten stemmen op het internet af.

Het schip bereikt normaal woensdagochtend zijn bestemming, Kirkenes, een dorpje aan de Russisch-Noorse grens, in een gebied waar de zon nooit ondergaat tijdens de zomer. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content