Kunstenfestival Antwerp Fringe zoekt performers

In het eerste weekend van september vindt de eerste Belgische editie van het Antwerp Fringe Festival plaats. Het kunstenfestival roept creatieve performers op om zich in te schrijven via hun open call.

Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september vindt het eerste Belgische Fringe Festival plaats in de Antwerpse binnenstad. Enthousiaste artiesten krijgen de kans om als een parasiet aanwezig te zijn in de Scheldestad en de podiumkunsten te vieren.

Beroemd fenomeen

Fringe is een internationaal bekend fenomeen. Met meer dan twee miljoen bezoekers is Edinburgh Festival Fringe het grootste kunstenfestival ter wereld en het Fringe-ethos kent sinds 1947 zijn navolging in meer dan 300 steden wereldwijd.

Interesse uit het buitenland

De Antwerpse editie kreeg al een pak buitenlandse inschrijvingen, met kandidaten uit de Verenigde Staten, Rusland, Spanje, Finland, Frankrijk, Duitsland en Nederland. Antwerp Fringe wil ook de jonge Belgische garde bereiken en experimentele projecten van eigen bodem programmeren. Via de open call kunnen artiesten zich nog tot 30 april inschrijven.

Open inschrijving

Iedere performer – in de breedste zin van het woord – mag zich aanmelden. Het festival hamert erop dat iedereen welkom is. Het is een interessante manier voor jonge kunstenaars die voor hun passie leven, maar er nog niet van kunnen overleven, om zichzelf te lanceren.

Surf voor meer informatie of het inschrijvingsformulier naar www.antwerpfringe.be en volg Antwerp Fringe via Facebook en Twitter. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content