Kunstencentrum Monty grijpt de macht

© Koen Broos

Met ‘Kennis is Macht’ organiseert Monty uw ontmoeting met de knapste breinen uit de wetenschap, de politiek en de kunsten.

Wat is een zwart gat? Wat doet de Raad van State?

Waarom spreken we Nederlands? Is vrije wil een illusie?

Waarin gelooft een boeddhist? Wat deed er ‘bang’ bij de Big Bang?

Wat doet cocaïne met je hersenen? Wat eten we in 2050?

Wat is goed theater?

7 april = D-Day

Op donderdag 7 april 2011 verschaft kunstencentrum Monty u – naar eigen zeggen – toegang tot alle kennis van de wereld. Het eenmalige initiatief is een antwoord op (en gevolg van) de herwaardering van het intellect. Voor een keer krijg u geen van het internet geplukte wijsheden. Monty grijpt terug naar ‘de eeuwenoude en in onbruik geraakte orale traditie’.

Kennis Is Macht nodigt 60 topspecialisten en ervaringsdeskundigen (uit de wetenschappen, politiek, economie, kunsten, sport…) uit. Ze staan die avond ter uwer beschikking. U boekt een tête-à-tête met een of meerdere personen en gaat in gesprek. Hun passie zal uw kennis vergroten en versterken.

60 bollebozen

De avond biedt een ongeziene kans om persoonlijkheden te spreken die u zelden zomaar kan zien of spreken. Dat zijn, bijvoorbeeld, theatermaker Guy Cassiers die u (onder meer) zal vertellen wat goed theater is. Bo Coolsaet (uroloog-androloog, schrijver en liefdesprofessor) kan misschien de eeuwige vraag naar wat echte liefde is beantwoorden. En Jean-Jacques Cassiman ontrafelt voor u de geheimen van het erfelijkheidsonderzoek. Verder zijn er ook enkele prominente politici present die vraagstukken over multiculturaliteit, milieuproblematiek en genderkwestie met graagte voor u oplossen.

Een avond vol gesprekken

Op de avond zelf koopt u een ticket kopen voor een persoonlijk gesprek naar keuze. U kiest zelf met wie u spreekt, al is de beschikbaarheid beperkt. Elke ’topspecialist’ gaat twee keer in gesprek; een gesprek duurt 25 minuten.

Elk gesprek vindt plaats aan een tafeltje voor twee in de theaterzaal. Rondom op scène praten andere mensen met andere specialisten, die op dezelfde manier hun expertise delen. Sommige gesprekken zijn te beluisteren. Dus, als u het gebeuren liever aanschouwt: dan kan u via hoofdtelefoons enkele gesprekken volgen.

Els Van Steenberghe

Correctie: de theaterkroniek in het blad kondigt dit evenement foutief als een gratis evenement aan. De correcte prijzen zijn € 5 inkom + € 10 per gesprek. Onze excuses.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content