Kris Hoflack wordt algemeen hoofdredacteur van de VTM nieuwsdienst

Voormalig Vrt-hoofdredacteur Kris Hoflack wordt vanaf 1 oktober verantwoordelijk voor alle programma’s die onder de VTM-nieuwsdienst vallen. Nicholas Lataire en Bart Vandoorne blijven beiden hoofdredacteur van Het Nieuws.

Kris Hoflack wordt vanaf 1 oktober 2012 verantwoordelijk voor alle programma’s die onder de nieuwsdienst vallen, zoals de dagelijkse nieuwsuitzendingen, Stadion, Telefacts, Royalty en Het Weer. Nicholas Lataire en Bart Vandoorne blijven beiden hoofdredacteur van Het Nieuws. ‘We hebben veel ambitie met ons nieuws. Het is de ruggengraat van een breed televisiestation als VTM, de poort naar prime time’, zegt Peter Bossaert, CEO van de VMMa. ‘Met Kris Hoflack halen we een man met de juiste ervaring en vakkennis in huis om de top van onze nieuwsdienst te versterken en de strategie van onze informatieprogramma’s te bepalen. De ploeg van Het Nieuws onder leiding van Bart Van Doorne en Nicholas Lataire werken door aan de versterking van Het Nieuws.’

Kris Hoflack krijgt de tijd om een lange termijn visie te ontwikkelen. ‘VTM geeft een duidelijk signaal dat een dagelijks kwalitatief sterk nieuws voor de zender zeer belangrijk is’, aldus Hoflack. ‘Een goed nieuws maken en daarmee een groot publiek bereiken is wat de VTM nieuwsdienst moet doen. Het is een opdracht waar ik met ongelooflijk veel goesting aan begin.”

Vrt

Kris Hoflack, historicus van opleiding, was in de jaren tachtig assistent van Luc Huyse aan de KULeuven. Daarna ging hij voor Humo werken, waar hij jarenlang politieke interviews schreef. Hij stond ook mee aan de wieg van het weekblad Bonanza. In 2001 ging hij bij de VRT aan de slag. Eerst als eindredacteur van het parlementair magazine ‘Villa Politica’ en daarna als chef ‘Terzake’.

In 2003 werd hij hoofdredacteur tv-duiding en vier jaar later één van de hoofdredacteurs van de eengemaakte Vrt-nieuwsdienst. In die functie was hij verantwoordelijk voor de duiding-programma’s op radio en tv. Hij was verschillende keren chef-verkiezingen en leidde in 2008 de restyling van VRT-nieuws. Hij schreef ook verschillende boeken over de Belgische politiek.

In november 2011 stapte Hoflack op bij de openbare omroep toen bekendraakte dat Luc Rademakers de nieuwsdienst ging leiden. Hij ging voor de uitgeverij Borgerhoff&Lamberigts werken, waar hij de opstart van de tv-afdeling leidde en Fans of Flanders maakte, een programma voor buitenlanders in België. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content