Komt Parijse Museum voor Informatica naar Brussel?

© Thinkstock

Sinds de sluiting van ‘het Dak’ van de Grande Arche van La Défense zit het museum zonder onderkomen. Museumdirecteur Philipe Nieuwbourg zoekt een oplossing.

Het Museum voor Informatica in Parijs zit sinds de sluiting van ‘het Dak’ van de Grande Arche van La Défense in april zonder onderkomen. Museumdirecteur Philippe Nieuwbourg bevestigt dat hij verschillende voorstellen heeft gekregen om de collectie onder te brengen in andere landen, en ook in Brussel.

Sinds een ongeval in april zijn de panoramische liften die de bezoekers naar het museum brengen defect. Herstellingswerken blijven uit en nopen het Museum voor Informatica om elders onderdak te vinden. “Wij hebben een aantal belangrijke eisen. Het is nogal wiedes dat een museum dat 250.000 bezoekers per jaar ontvangt in een grote stad moet blijven”, zegt de directeur aan Belga.

Hij bevestigt verschillende concrete voorstellen te hebben gekregen maar wil er voorlopig niets over kwijt. “Er zijn concrete pistes in Brussel maar we hebben nog geen formele voorstellen gekregen.”

“Verschillende plaatsen in Brussel komen in aanmerking, maar we moeten ze nog bezoeken en een beslissing nemen. En ook Montréal beschikt over een aantal interessante plekken”, aldus Phillippe Nieuwbourg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content