Komt ‘De Mol’ opnieuw op het kleine scherm?

Wordt het ingenieuze spelprogramma ‘De Mol’ van onder het stof gehaald? Volgens de krant Het Nieuwsblad overweegt Woestijnvis een nieuw seizoen van het kijkcijferkanon op VIER.

Een nieuw seizoen van ‘De Mol’ zit in de pijplijn. Dat weet Het Nieuwsblad. Het legendarische Woestijnvisprogramma dat Vlaanderen massaal naar de beeldbuis lokte, zou op VIER uitgezonden worden.

‘De Mol’, destijds gepresenteerd door Michiel Devlieger, draaide rond tien deelnemers die in het buitenland opdrachten moesten uitvoeren om zo geld in het laatje te brengen. Eén van hen, ‘de mol’, probeerde de boel tegen te werken om de geldkas zo laag mogelijk te houden. Aan het einde van de afleveringen diende telkens een vragenlijst over de mogelijke mol ingevuld te worden. Wie het slecht deed, moest naar huis. Wie als laatste overbleef, won het bijeengesprokkelde bedrag.

Het spelprogramma bulkte van de intriges en was daags na elke aflevering hét gespreksonderwerp op straat, op de werkvloer en in de winkel. De eerste editie in ’98-’99 was zo’n succes dat er nog twee seizoenen volgden. Een nieuwe reeks zou de kijkcijfers van VIER flink de hoogte kunnen injagen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content