Komiek Eddie Izzard werkt aan show in zes talen

Voor de Britse komiek Eddie Izzard is humor een universeel gegeven. Om die stelling kracht bij te zetten, zal hij zijn huidige show Force Majeure ook in het Frans, Duits, Spaans, Russisch en Arabisch brengen.

Al ruim tien jaar treedt Izzard ook in het Frans op, en daar wil hij nu eerst Duits aan toevoegen. ‘Ich kann ein bisschen Deutsch sprechen’, verklaart de komiek aan de Britse krant The Guardian. ‘Aber mein Französisch ist besser.’ Daarna wil hij ook nog Spaans, Russisch en Arabisch leren. Hij zal daarvoor beroep doen op zijn broer, die taalkundige is. ‘Gelukkig heeft hij hetzelfde gevoel voor humor als ik.’

Izzard wil met zijn project naar eigen zeggen de nationale barrières doorbreken. De komiek staat bekend om zijn pro-Europese standpunten en maakte in 2011 bekend politieke ambities te koesteren. ‘Ik wil deuren intrappen. Ik probeer de hand te reiken op een moment dat vele rechtse politici individualisme prediken. De beste manier om dat te doen, is door de taal te spreken.

Zijn eigen comedy noemt hij ‘universeel’. ‘Er bestaat ook geen nationaal gevoel voor humor’, vindt Izzard. ‘Of toch zeker geen Europees. Alternatieve humor kan best globaal zijn.’ (JDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content