Koen Wauters is de nieuwe hoofdredacteur van Menzo

Koen Wauters, zanger van Clouseau, volgt per direct Jorn Van Besauw op als hoofdredacteur van het tweemaandelijkse tijdschrift Menzo.

Koen Wauters, frontman van Clouseau, volgt per direct Jorn Van Besauw op als hoofdredacteur van het tweemaandelijkse tijdschrift Menzo. Dat staat vrijdag in Het Laatste Nieuws en meldt uitgeverij Think Media in een persbericht. Wauters is volgens uitgever Think Media de “verpersoonlijking van de combinatie waar het magazine voor staat: sport & lifestyle”.

“Ik was altijd al een lezer en grote fan van het magazine Menzo, net omwille van die gezonde mix aan sport en lifestyle. Twee elementen die echt essentieel onderdeel uitmaken van mijn leven of mijn way of life. De hoofdredactie van een bijzonder interessant en zeer stijlvol magazine op mij nemen, lijkt mij een pittige uitdaging. Maar het is wel een leuke opdracht waar ik met enorm veel enthousiasme naar uitkijk”, dixit Wauters.

“Het is niet de eerste keer dat we aan Koen dachten als potentiële hoofdredacteur”, zegt Jorn Van Besauw, de vorige hoofdredacteur die eerder benoemd werd tot publishing manager bij Think Media. “Is het de vorige keren telkens gestopt bij de gedachte, zijn we deze keer met een concreet voorstel naar Koen getrokken.”

Van Besauw verwoordt de functie als “een soort van redactioneel ambassadeurschap”. Dat “houdt in dat Koen de mogelijkheid krijgt om op langere termijn zelf te bepalen in hoeverre hij het magazine volledig naar zijn hand kan of wil zetten”. “Koen komt in een goed draaiend redactiegeheel terecht, met genoeg ervaring en ondersteuning van mezelf als publishing manager”, luidt het. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content