Knack Focus-hoofdredacteur Karel Degraeve maakt overstap naar Humo

Karel Degraeve, hoofdredacteur van het weekblad Knack Focus, verlaat Roularta Media Group en gaat aan de slag bij Humo. Hij wordt er adjunct-hoofdredacteur van Wouter Van Driessche.

Degraeve publiceerde vijtien jaar geleden zijn eerste artikels in Knack Magazine en werkte daarna als copywriter voor Newsco, de custom media-afdeling van Roularta Media Group. In februari 2000 maakte hij de overstap naar Knack Focus. Hij werkte er eerst als televisiejournalist voor het nieuwe entertainment- en televisiemagazine van Knack. Later was hij muziekredacteur, redactiecoördinator en, na het vertrek van Patrick Duynslaegher in 2011, hoofdredacteur, een functie die hij tot nog toe bekleedde. ‘Ik heb, in elk van die functies, de kans gehad om met de best mogelijke mensen te werken aan het best mogelijke entertainmentmagazine’, aldus Degraeve.

Bij Humo wordt Degraeve opnieuw verenigd met nieuwbakken Humo-hoofdredacteur Wouter Van Driessche. ‘Toen hij me belde met de vraag “of ik aanspreekbaar ben”, kon ik niet “neen” zeggen’, zegt hij. ‘Ik ga op zijn aanbod in. Omwille van hem, omwille van het project dat Humo geworden is, en omwille van mezelf.’

Degraeve heeft met Van Driessche nauw samengewerkt op de Knack Focus-redactie, van 2003 tot 2008. ‘Het respect voor zijn parcours is sinds zijn vertrek, eerst naar De Tijd, vervolgens naar De Standaard en nu naar Humo, altijd gebleven. Dat respect blijkt wederzijds’, zegt hij.

Degraeve vervoegt de rangen van Humo vanaf eind augustus. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content