Kirsten Janssens dient klacht in tegen Woestijnvis na telefoongrap

Otto-Jan Ham © SBS Belgium

Kirsten Janssens, de vriendin van industrieel Jan Kriekels (ook bekend uit ‘The Sky is the Limit’), kan niet lachen met de telefoongrap die werd uitgehaald in ‘De Ideale Wereld’ en gaat een klacht indienen tegen Woestijnvis.

Kirsten Janssens, de vriendin van industrieel Jan Kriekels, die aan bod komt in het tv-programma The Sky is the Limit, gaat een klacht indienen tegen productiehuis Woestijnvis. Aanleiding is een telefoongrap die met haar werd uitgehaald in het programma De Ideale Wereld.

Telefoongrap

Kirsten Janssens en Jan Kriekels
Kirsten Janssens en Jan Kriekels© SBS

Janssens kan niet lachen met het feit dat ze werd gebeld door zogezegde medewerkers van de Amerikaanse ambassade. Kirsten Janssens had zelf op haar Facebookprofiel gezet dat ze de Amerikaanse president Barack Obama had gecontacteerd om actie te ondernemen tegen de onthoofdingen door de terreurbeweging IS. Dit was voor medewerkers van Woestijnvis het signaal om Janssens op te bellen en haar te e-mailen door zich voor te doen als medewerkers van de Amerikaanse ambassade.

Fragmenten van het telefoongesprek en de e-mail werden uitgezonden in het programma De Ideale Wereld (zie filmpje onderaan). Kirsten Janssens pikt dat niet: “De beestachtige wijze van de onthoofdingen heeft mij heel erg aangegrepen. Ik vond dat ik niet ongeïnteresseerd langs de zijlijn kon blijven toekijken, en hier aandacht voor moest vragen. Ik meen dat ik het dan ook niet verdien om hierdoor het voorwerp van spot uit te maken.”

Klacht

Omdat ze voorafgaandelijk niet werd geïnformeerd dat het om een grap ging, en haar toestemming niet werd gevraagd om het telefoongesprek en de e-mail te gebruiken, heeft ze advocaat Luc Delbrouck ingeschakeld om een klacht tegen Woestijnvis in te dienen, en dit zowel in handen van de onderzoeksrechter als bij de Raad voor Journalistiek. (Belga/DB)

Het fragment:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content