Kijkcijfers van Canvascrack gekelderd

Sven Speybrouck. Presentator Canvascrack. © VRT

Ondanks de bekroning van een kersverse ‘supercrack’, baren de dramatische kijkcijfers van Canvascrack kopzorgen. Het nieuwe uitzenduur van de tv-quiz op Canvas valt niet in de smaak.

Vijf jaar heeft het populaire tv-spel Canvascrack moeten wachten op een nieuwe ‘supercrack’. Donderdag was het dan toch zover: Geert Tanghe, een 53-jarige leraar uit Edegem, won zijn 20ste duel en speelde zich daarmee in de annalen van het Canvas-archief. Tot zover het goede nieuws. Want bijzonder zorgwekkend zijn de kijkcijfers van de tv-quiz. Die zijn in korte tijd gezakt tot een dramatisch dieptepunt. Waar het programma nog regelmatig de kaap van 300.000 kijkers haalde, schommelde de teller deze week rond de 62.000 kijkers. Zo schrijft Het Nieuwsblad. Woensdag noteerde het programma amper 61.723 mensen, nooit gezien in de dertien seizoenen van de quiz.

Het nieuwe uitzenduur heeft veel – zoniet alles – te maken met deze vrije val. Op 1 september werd het uitzenduur met meer dan een uur vervroegd: van 20.40 uur naar 19.30 uur. ‘We willen de televisieavond wat vroeger laten beginnen met een nieuwe vaste afspraak’, was de uitleg van VRT-woordvoerdster Anneke Ernon. De nieuwe zendtijd staat vast tot het einde van het seizoen, maar een goede zet lijkt het vooralsnog niet.

Bovendien zal vermoedelijk ook de vervanging van Canvascrack-gezicht Herman Van Molle door de overigens uitstekende interimpresentator Sven Speybrouck invloed gehad hebben bij een deel van de kijkers.

De dramatische cijfers moeten Canvas ongetwijfeld kopzorgen baren, want Canvascrack is een van de uithangborden en al jaren dé appetizer voor de avondprogramma’s van de zender. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content