Ketnet stopt deelname Junior Eurovisiesongfestival

Ketnet neemt vanaf dit jaar niet meer deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. In de plaats daarvan komt er een nieuw Vlaams Junior-project. Dat meldt de jongerenzender.

Waar de programmamakers elk jaar grote aandacht ervaren voor Junior Eurosong, blijkt de belangstelling en het enthousiasme voor de internationale eindstrijd, het Junior Eurovisiesongfestival, in Vlaanderen veel kleiner te zijn. Daarom wil Ketnet voortaan nog meer inzetten op het eigen Junior-project, luidt het.

“We willen de focus nog meer verleggen van de wedstrijd en ’the winner takes it all’ naar de overtuiging dat alle deelnemers winnaars zijn”, zegt Wouter Quartier, netmanager van Ketnet. De beslissing betekent dat Fabian Feyaerts uit Arendonk, eind november vorig jaar op het tiende Junior Eurovisiesongfestival in Amsterdam, de laatste VRT-vertegenwoordiger was op het internationale festival. Met ‘Abracadabra’ werd de 14-jarige Feyaerts vijfde op twaalf deelnemers.

Grote triomfen bleven uit voor Vlaamse vertegenwoordigers. In 2009 in Kiev zong de 10-jarige Laura (Omloop) uit Berlaar – ze was de jongste deelneemster – ‘Zo verliefd (Yodelo)’ naar de vierde plaats, de beste score.

De VRT benadrukt dat de omroep zich actief blijft engageren als EBU-lid en onverminderd blijft deelnemen aan het Eurovisiesongfestival voor volwassenen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content