Kasteelfeest vol antiek

Liefhebbers van kunst, rust, architectuur en pure schoonheid moeten zich eens wagen aan een uitstap naar het kasteel van Deulin. In oktober zijn er twee opendeurweekends.

Nooit het kasteel van Deulin bezocht nabij Marche-en-Famenne? Moet je doen, want dit prachtige landgoed van de familie de Harlez kan je nu en dan bezoeken naar aanleiding van een mooie antiekbeurs die er plaatsgrijpt. Het kasteel is dit jaar precies 250 jaar oud!

De kasteelheer, ridder Stéphane de Harlez is trouwens zelf antiquair. Hij heeft een voorliefde voor 18de-eeuwse interieurs en vooral Zweedse oudheden in het bijzonder. Tweemaal per jaar nodigt hij enkele kunst- en antiekhandelaren uit om er te exposeren. Dat is een boeiend event.

Kunst, antiek en wandschilderingen

Maar er is meer, het landgoed is prachtig, heeft een fraaie architectuur en tuin uit de 18de eeuw. Dit jaar werd het trouwens 250 jaar geleden gebouwd door Guillaume-Jospeh de Harlez. Het was dus altijd in familiebezit. Nazaat Stéphane de Harlez heeft het goed weer in zijn luister hersteld, wat hele opgave is, want het is een vrij groot landhuis met een riante architectuur.

Fraaie omgeving

Er zijn prachtige stucdecors, wandschilderingen en uiteraard ook een mooie kapel. De uitgenodigde antiquairs komen uit heel Europa vandaan, waardoor het aanbod heus rijk en aantrekkelijk is.

De opendeurdagen grijpen plaats op twee weekends: zaterdag 9 en zondag 10 oktober en zaterdag 16 en zondag 17 oktober, van 11 tot 19u. U vindt het kasteel van Deulin in Fronville (6990), in de buurt van Marche-en-Famenne. In de gps tik je Fronville Château in. Info: www.espacedeulin.be

Piet Swimberghe

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content