Jon Stewart neemt pauze van ‘The Daily Show’ om ‘Rosewater’ te regisseren

Jon Stewart, de presentator van het satirisch televisieprogramma ‘The Daily Show’, zal in de zomer twaalf weken lang niet meewerken aan de show. Stewart zal die tijd gebruiken om zijn eerste langspeelfilm ‘Rosewater’ te draaien.

‘The Daily Show’ zal het komende zomer een tijd lang zonder zijn vaste presentator moeten stellen. Jon Stewart neemt 12 weken ‘verlof’ en zal die tijd gebruiken om zijn eerste langspeelfilm, ‘Rosewater’, te regisseren. De vervanger van Stewart wordt John Oliver, die al geruime tijd een correspondent is in het programma.


De film is gebaseerd op het boek ‘Then They Came For Me: A Family’s Story Of Love, Captivity and Survival’ van Maziar Bahari en vertelt het waargebeurde verhaal van Bahari die zijn zwangere verloofde achterliet in 2009 om de presidentsverkiezingen in Iran te gaan verslagen. De reis van een week duurde uiteindelijk 118 dagen, want de Brit werd vastgezet om verdenking van spionage. Daar doorstond hij gruwelijke folteringen van een man die rook naar rozenwater, vandaar ook de titel van de film.


Het scenario van ‘Rosewater’ is geschreven door Jon Stewart zelf, die ook een aandeel had in de effectieve gevangenneming van Bahari. Eén van de argumenten om hem te verdenken van spionage, was de komst van Bahari naar een aflevering van ‘The Daily Show’ gehost door, inderdaad, Jon Stewart. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content