John Travolta na 36 jaar terug op het kleine scherm

John Travolta © REUTERS

De acteur uit onder meer Grease, Pulp Fiction en Face/Off krijgt in American Crime Story een rol als advocaat en maakt zo na bijna vier decennia zijn comeback in een tv-reeks.

Travolta beukte in de jaren 70 als Vinnie Barbarino in de sitcom Welcome Back, Kotter de Hollywooddeuren open. Hij ruilde het kleine scherm in voor het grote en werd wereldberoemd na zijn dansmoves in Grease en Saturday Night Fever.

Ruim vier decennia later keert de zestigjarige acteur terug naar de beeldbuis. In American Crime Story, een tiendelige reeks die focust op de rechtszaak tegen O. J. Simpson, krijgt Travolta een rol als advocaat. Simpson werd twintig jaar geleden aangeklaagd voor de moord op zijn ex-vrouw en haar partner.

Oscarwinnaar Cuba Gooding Jr. kruipt in de huid van de voormalige American footballster. Overige rollen zijn weggelegd voor David Schwimmer (Friends) en Sarah Paulson (American Horror Story). The People v. O. J. Simpson moet het eerste seizoen worden in een reeks over waargebeurde verhalen uit de Amerikaanse misdaadgeschiedenis.

(JB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content