John Malkovich speelt piraat Blackbeard in nieuwe NBC-serie

De Amerikaanse acteur John Malkovich zal te zien zijn in een nieuwe serie van het Amerikaanse televisienetwerk NBC. In ‘Crossbones’ vertolkt hij het personage van de gevreesde piraat Blackbeard.

Hij speelde eerder al Karel VII, de vrouwenversieder Vicomte Sébastien de Valmont en zichzelf, maar nu waagt John Malkovich zich aan de rol van een piraat. Hij vertolkt namelijk Blackbeard, de gevreesde zeerover die begin 18de eeuw minstens twintig schepen kaapte, in de NBC-serie ‘Crossbones’. ‘House’-acteur Hugh Laurie werd eerder aan de rol verbonden.

De serie vertelt 10 afleveringen lang het verhaal van een piratengemeenschap uit de 18de eeuw, die meer ontwikkeld waren dan het Britse Rijk van toen. Het scenario werd geschreven door Neil Cross, de bedenker van de serie ‘Luthor’, en is gebaseerd op het boek ‘The Republic of Pirates’ van Colin Woodard.

Blackbeard is een van de meest gevreesde piraten van de 18de eeuw. Edward Teach, zoals hij echt noemde, werd in 1680 in Bristol geboren en was vooral tussen 1716 en 1718 een gevaar voor de schepen van het Britse Rijk. Hij kreeg zijn bijnaam dankzij zijn lange zwarte baard, waarin hij tijdens gevechten vaak brandende lonten stak zodat er een rookwolk rondom hem hing. (XVdL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content