Jimmy Fallon volgt Jay Leno op bij ‘Tonight Show’

Acteur en komiek Jimmy Fallon is vanaf volgend jaar het nieuwe gezicht van de Tonight Show. De 62-jarige Jay Leno, die het populaire programma ruim twintig jaar presenteerde, neemt afscheid van het kleine scherm.

Jay Leno, die al ruim twintig jaar de bekende Tonight Show presenteerde, verdwijnt begin volgend jaar van het scherm, zo maakte de Amerikaanse zender NBC bekend. Hij zal worden opgevolgd door Jimmy Fallon.

De 62-jarige Leno nam in 1992 het presenteerwerk over van Johnny Carson. Die had van de Tonight Show een cultureel instituut in de VS gemaakt, met een openingsmonoloog en tal van grapjes. In deze televisieshow worden wereldberoemde gasten geïnterviewd, niet alleen uit de amusementswereld maar ook uit andere domeinen.

De 38-jarige Fallon heeft nu de moeilijke taak om Leno te vervangen. Fallon is bekend voor zijn vroegere deelname aan “Saturday Night Live”. Hij presenteert nu al “Late Night”, wat op weekdagen wordt uitgezonden na de Tonight Show. Leno heeft ervaring met stand-upcomedy, terwijl zijn opvolger opgroeide in het improvisatietheater. Hij is bekend voor het imiteren van popsterren. NBC hoopt dat Fallon vooral een jonger publiek zal aantrekken.

De Tonight Show werd in de jaren ’70 door Carson verhuisd van New York naar Los Angeles, maar keert nu terug naar de Amerikaanse oostkust. “Proficiat Jimmy”, zei Leno. “Ik hoop dat je zoveel geluk hebt als ik en deze job kan blijven doen tot je oud bent”. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content