Jan Becaus presenteert ‘Jaaroverzicht 2013’

Voormalig nieuwsanker Jan Becaus keert (eenmalig) terug naar het kleine scherm. Op maandag 30 december blikt hij in het Jaaroverzicht 2013, op Eén, terug op de grote nieuwsverhalen van het jaar.

Jan Becaus maakt een korte comeback op het kleine scherm, de tijd om het ‘Jaaroverzicht 2013’ van de openbare omroep te presenteren. Daarin blikt het nieuwsanker op pensioen in zijn geheel eigen stijl terug op de grote verhalen die de voorbije twaalf maanden het nieuws haalden.

Van de troonswissel tijdens het bloedhete weekend van 21 juli, de aanstelling van de Argentijnse paus Franciscus, de oorlog in Syrië, de ravage van tyfoon Haiyan tot de hoogtepunten uit de Wetstraat, het afscheid van muziekicoon Lou Reed en de zegetocht van de Rode Duivels.

2013 is ook het jaar waarin Becaus de laatste keer ‘Het Journaal’ presenteerde, op 31 juli om precies te zien. De man die naar eigen zeggen altijd zijn best heeft gedaan om uit de boekjes te blijven en zich voornam om ‘kleurloos, geurloos en smaakloos’ te zijn als een aardappel, zag zijn populariteit op korte tijd stijgen tot buitensporige proporties.

Op 30 december maakt hij zijn eenmalige wederoptreden. Zijn onberispelijke uitspraak van vreemde talen, zijn zogenaamde Queens- of Oxford-engels, zal ongetwijfeld aan bod komen. Bijzonder aan dit jaaroverzicht is dat de muziek gekozen is uit soundtracks van films die in 2013 zijn uitgekomen, waaronder The Great Gatsby, Lincoln, The Fifth Estate, Disconnect, Oz The Great and Powerful en The Croods.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content