James Van Der Beek steekt de draak met omstreden “anti-homo wet”

© Funny or Die

James Van Der Beek, de acteur die bekend werd als titelpersonage uit de tienerserie Dawsons’s Creek, sloeg handen in elkaar met Pitch Perfect actrice Anna Camp om in een Funny Or Die filmpje de omstreden ‘Religious Freedom Restoration Act’ aan te klagen.

Mike Pence, gouverneur van Indiana, ondertekende vorige week deze wet die, zoals de naam het aangeeft, religieuze vrijheid in ere wil herstellen en sindsdien tot nationale controverse heeft geleid. Velen zien de wet als een vrijbrief voor ondernemers die willen discrimineren bij aanwervingen van bijvoorbeeld homoseksuele kandidaten of ook klanten willen kunnen weigeren omdat ze “indruisen tegen hun religieuze vrijheden”. De wet wordt in de volksmond “de anti-homo wet genoemd”.

Pence verklaarde na de ondertekening dat hij gelovigen, die zich volgens hem vaak ongemakkelijk en zelfs vervolgd voelen in een snel veranderende wereld, de indruk wou geven dat ze hun religieuze vrijheden naar geweten volop konden uitoefenen.

In het filmpje zien we Van Der Beek en Camp als twee teleshopping-presentatoren die porseleinen borden van de hand willen doen, maar enkel homoseksuele bellers aan de lijn krijgen – die ze uiteraard prompt weigeren omdat ze hun religieuze vrijheid belemmeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content