Is David Lynch opnieuw aan het filmen voor ‘Twin Peaks’?

© Reuters

De legendarische cultserie werd na het tweede seizoen in 1991 van het scherm gevoerd. Maar volgens de nieuwssite Bustle zou regisseur David Lynch opnieuw nieuw materiaal te shooten. Al zou het om een wild gerucht gaan.

Twin Peaks vertelde het verhaal van FBI-agent Dale Cooper die de moord op ‘homecoming queen’ Laura Palmer moet oplossen. De af en toe surrealistische tv-serie kon op een enorme fanbasis rekenen en bereikte heel snel een cultstatus. Toen de verhaallijn in het tweede seizoen een andere richting uitging, daalden de kijkcijfers enorm. De serie werd na het tweede seizoen stopgezet. Maar volgens een oproep die de journalisten van Bustle onder ogen kregen, zou David Lynch opnieuw materiaal shooten voor ‘Twin Peaks’.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Al hoeven we niet meteen te denken dat het gaat om een vervolg op de serie. Volgens Indiewire gaat het om een promofilmpje om de release van een nieuwe dvd-box aan te kondigen. Een dvd-box die niet alleen de volledige serie, maar ook de prequel ‘Twin Peaks: Fire Walk With Me’, gewiste scènes en heel wat meer zal bevatten. Als dit zou kloppen, dan zou de releasedatum 25 maart 2014 zijn. Heel symbolisch, want dat is net 25 jaar nadat Dale Cooper Laura Palmer ontmoette in de Black Lodge. Maar niets werd voorlopig bevestigd. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content