House of Cards stopt na zesde seizoen

© HBO

De beslissing staat los van de aanrandingszaak rond hoofdrolspeler Kevin Spacey, zegt Netflix.

Het volgende seizoen van House of Cards, dat in 2018 wordt uitgezonden, zal het laatste zijn. Dat heeft Netflix aangekondigd.

Die beslissing is al enkele maanden geleden genomen, meldt New York Times, op gezag van een woordvoerster van Netflix. De Duitse krant Bild verkreeg bij Netflix bevestiging dat de beslissing niets te maken heeft met de beschuldiging van aanranding door steracteur Kevin Spacey.

In een artikel dat afgelopen weekend op de website BuzzFeed verscheen, beweerde acteur Anthony Rapp dat Spacey hem destijds uitnodigde voor een feestje, en op het einde van de avond Rapp op het bed legde en bovenop hem klom omdat hij seks met hem wilde hebben. ‘Tot op vandaag kan ik met m’n hoofd niet bij zo veel aspecten ervan. Het is gewoon zo verwarrend voor mij’, vertelde Rapp aan BuzzFeed.

De toen 14-jarige Rapp acteerde op het moment van de gebeurtenissen samen met de toen 26-jarige Spacey in Broadway. ‘Ik kwam naar buiten met mijn verhaal, staande op de schouders van de vele moedige vrouwen en mannen die hun stem lieten horen’, tweette Rapp na de publicatie van het artikel. ‘Alles wat ik wilde zeggen over mijn ervaring staat in dat artikel, en voorlopig heb ik er niet meer over te zeggen’, voegde hij toe.

Spacey reageerde zondagavond nog op de beschuldigingen met een boodschap op Twitter. Hij zegt veel respect te hebben voor Rapp als acteur, en zich het voorval niet te herinneren. ‘Maar als ik me gedroeg zoals hij beschrijft, ben ik hem de meest oprechte verontschuldigingen verschuldigd voor wat erg ongepast dronken gedrag zou geweest zijn’, schreef Spacey. Tegelijk outte hij zich als homoseksueel.

Netflix en productiehuis Media Rights verklaarden in een persbericht maandag dat ze ‘erg verontrust zijn’ met het nieuws rond Spacey. ‘managers van onze beide bedrijven kwamen deze namiddag aan in Baltimore om onze cast en crew te ontmoeten en hen te verzekeren dat ze zich veilig en gesteund blijven voelen’, klonk het. ‘Zoals eerder gepland, is Kevin Spacey momenteel niet op de set aan de slag.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content