House Of Cards: Eerste trailer voor Seizoen 2

Het tweede seizoen van David Finchers politieke dramaserie ‘House of Cards’, met Kevin Spacey, gaat op 14 februari van start. Bekijk de trailer.

De nieuwe afleveringen van David Fichers ‘House Of Cards’, een losse bewerking van de gelijknamige BBC-miniserie uit 1990, staan in de startblokken. Het tweede seizoen gaat op 14 februari van start en zal volgens producent en streamingbedrijf Netflix in uitzonderlijke hoge 4k-kwaliteit beschikbaar zijn. De eerste trailer werd gelanceerd.

Hoofdrol in deze succesvolle politieke dramareeks is voor Kevin Spacey, die in de huid kruipt van Frank Underwood, een gehaaide politicus die in Seizoen 1 wraak neemt wanneer de nieuwe Amerikaanse president zijn belofte om hem minister van Buitenlandse Zaken te maken niet nakomt. Het scenario is van de hand van Beau Willimon, die eerder de George Clooneyfilm The Ides of March (2011) pende (en het toneelstuk waarop die gebaseerd was).

Net als bij Seizoen 1 worden alle afleveringen van het tweede seizoen in een keer online gezet. Door die speciale distributievorm kunnen Netflix-abonnees de serie spreiden naar eigen goeddunken, of alles bekijken in één marathonzitting.

De serie met die typische touch van Fincher (de coole belichting en de scènes waarin de actie zich in de achtergrond afspeelt) viel al meermaals in de prijzen. ‘House Of Cards’ won onder andere Emmy’s voor beste regisseur, beste casting en cinematografie. Komende zondag dingt ‘House Of Cards’ mee naar een Golden Globe voor beste dramaserie en beste acteur in een dramaserie (Kevin Spacey). (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content