Hoofd VRT-nieuwsdienst Wim Willems wordt manager HD-project

Wim Willems, hoofdredacteur van de dagelijkse nieuwsdienst van de VRT, verlaat zijn functie en gaat aan de slag als manager van het ambitieuze HD-project van de openbare omroep.

De VRT gaat binnen afzienbare tijd investeren in high definition voor haar televisieproducties. Dat vraagt ingrijpende technologische vernieuwingen en structurele veranderingen. Wim Willems, tot nu toe hoofdredacteur van de dagelijkse nieuwsprogramma’s op VRT televisie, gaat de leiding nemen voor dit ambitieuze project.

De VRT televisie verzendt voorlopig een beperkt aantal programma’s in HD. Maar dat aantal moet binnen drie jaar gevoelig toenemen. De overgang van SD (standaarddefinitie) naar HD (hoge definitie) en van een ’tapegebaseerde’ naar een ‘bestands-gebaseerde’ manier van werken is echter een bijzonder omvangrijke operatie en heeft een impact op de hele productieomgeving van de openbare omroep.

De Nieuwsdienst is een van de voorlopers in de overgang naar HD bij de VRT. Bij projecten als de nieuwe nieuwsserver eind jaren ’90, het nieuwe nieuwsproductiesysteem in 2007 en de automatisering die gepaard ging met de recent vernieuwde journaalstudio, was Wim Willems één van de drijvende krachten. Met die ervaring en expertise moet hij het HD-project voor de hele omroep in goede banen leiden.

De voorbije tien jaar was Willems hoofdredacteur van het dagelijkse televisienieuws. Mede onder zijn impuls groeiden Het Journaal, Terzake, Karrewiet en Reyers Laat uit tot vaste waarden bij de Vlaamse kijker. De VRT gaat nu op zoek naar een opvolger. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content