Homofobe operaster ook door opera van Sydney bedankt voor bewezen diensten

© Reuters

Door haar discriminerende uitlatingen tegenover holebi’s is de Georgische sopraan Tamar Iveri ontslagen door de opera van Sydney. Eerder werd ze ook al geschrapt door de Brusselse Munt.

De Georgische sopraan Tamar Iveri is door de opera van Sydney bedankt voor bewezen diensten. Reden daarvoor zijn de homofobe uitspraken die de zangeres in 2013 op haar Facebookpagina had gedaan. Eerder had ook al de Brusselse Munt haar contract voor “Un Ballo in maschera”, volgend seizoen, geschrapt.

In 2013 vergeleek Iveri holebi’s met afvalwater, naar aanleiding van een gay pride in de Georgische hoofdstad Tbilisi, op de dag dat er een orthodoxe dienst doorging ter ere van de Georgische soldaten die omgekomen zijn in Afghanistan.

De zangeres heeft haar excuses al aangeboden, maar Opera Australia stond onder toenemende druk; er werd gedreigd met een boycot van het hele seizoen of annulatie van abonnementen.

Iveri liet weten dat haar “diep religieuze” echtgenoot een door haar geschreven tekst over de gay pride “aanzienlijk” gewijzigd had. “Die tekst gaf mijn mening niet weer”, aldus nog de zangeres. In een persbericht laat het operahuis weten dat de uitspraken van de zangeres die vanaf 5 juli de rol zou opnemen van Desdemona in “Otello” van Verdi, “ontoelaatbaar” zijn. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content