Hoe zou het nog zijn met … Tila Tequila?

© imageglobe

Wie sterke drank in zijn bijnaam verwerkt heeft schreeuwt om een dramatisch en met alcohol overgoten leven en Tila Tequila stelt alvast niet teleur. Zij die al geschoffeerd waren door haar biseksuele reality reeks ‘A Shot At Love’ kunnen volgend relaas maar beter links laten liggen.

Voor ze voor het allitererende ’tequila’ koos heette Tila nog gewoon Nguyen met haar achternaam. Haar ouders hebben een Franse en Vietnamese achtergrond, maar Tila zelf werd geboren in Singapore, waarna haar familie naar Texas verhuisde. Ze groeide op in een Boeddhistische sekte waaraan ze op haar achtste wist te ontsnappen.

Zoals de meeste succesv… nouja, bekende personen had Tila geen al te beste relatie met haar ouders. Ze gedroeg zich naar hun mening te jongensachtig en sloop vaak thuis weg om rond te hangen in de clubs, waar ze experimenteerde met drank en alcohol. Dit leverde haar op 13-jarige leeftijd de bijnaam Tila Tequila op. Toen al raakte het meisje verwikkeld in allerlei (overdreven?) dramatische verhalen. Zo beweerde ze op haar 15e ontsnapt te zijn aan een gewapende overval, werd ze verkracht en kreeg ze een miskraam. Op zich lijken het plausibele vormen van extreme malchance, maar wie het verdere verhaal van Tila leest zal beginnen twijfelen aan de waarachtigheden van deze gebeurtenissen.


Seksuele nieuwsgierigheid

Wat alvast wél de waarheid is: op haar 18e werd ze ontdekt door Playboyscouts en deed ze enkele naaktshoots voor het magazine. Daarnaast verscheen ze ook op verschillende covers van Maxim, Penthouse en Stuff. Ze was een veelgevraagd naaktmodel en pitspoes en voor verschillende mannen de ultieme natte droom. Ze kwam openlijk uit voor haar seksuele nieuwsgierigheid, wat haar in 2007 de realityshow A Shot At Love opleverde. In de show moesten 16 heteroseksuele mannen en 16 lesbische vrouwen om het hart (of althans de bedstee) van Miss Tila strijden. Pittig detail: niemand van de 32 kandidaten wist dat Tila biseksueel was en dat er aan de andere kant van het eiland een andere groep van 16 begerige vrijgezellen wachtten.

Niet alleen op seksueel vlak was Tila wisselvallig; het meisje wist duidelijk niet waarnaartoe met al haar creativiteit. De ene dag wilde ze zangeres worden (ze heeft enkele krengen van singles opgenomen met niet mis te verstane titels als I Fucked The DJ en My Stripper Friends), de andere dag wilde ze het maken als online entrepreneur. Het tellen van het aantal domeinnamen die Miss Tila OMG geregistreerd heeft is even omslachtig als het benaderen van pi. Haar meest omstreden website was wellicht haar met veel bombarie aangekondigde celebritygossipsite waarmee ze Perez Hilton de loef wilde afsteken. Maanden op voorhand kondigde ze de release aan op twitter, waarna het geheel met een sisser afliep.

Drama, drama en nog eens drama

Ook haar vele blogposts zorgden voor voldoende horror, drama en hilariteit. De ene dag was ze zwanger, enkele maanden later “vergat” ze dat haar buik dikker moest zijn en verzon ze een miskraam. De miskraamleugen was de start van een hele resem verzinsels. Zo maakte ze iedereen wijs dat ze in een grote “mansion” woonde, maar wie haar ip-adres natrok kwam uit op een klein en smoezelig appartementsgebouw. Ze trok foto’s van zichzelf terwijl ze zelfmoord probeerde plegen en postte filmpjes van hoe ze bloedend op de grond lag omdat haar “andere ik” haar probeerde vermoorden. Ja, Tila Tequila is waarschijnlijk het schoolvoorbeeld van hoe drugs iemands leven en geest kunnen verwoesten. Ze daagde haar toenmalig vriendje en American Footballspeler Shawne Merriman voor de rechter omdat hij haar zou hebben proberen wurgen, waarna de rechtbank in het voordeel van Merriman oordeelde. Hierop raakte Tila in een narcistische waanbui, verklaarde zichzelf officieel lesbisch en ging in 2010 een relatie aan met socialite Casey Johnson.

Toen Casey overleed aan haar diabetes terwijl Tila aan het feesten was sloegen de stoppen volledig door. Van gore roddels tot gelekte seksvideos: Tila werd officieel verbannen naar de virtuele goot. Men had zo genoeg van haar drama en verzinsels dat zelfs Perez Hilton zijn hele Tila Tequilasectie op zijn website verwijderde omdat ze “het niet waard was om over te roddelen”.

In maart dit jaar werd Tila met spoed opgenomen in het ziekenhuis, nadat ze door een overdosis pillen een aneurysma opliep. Ze liet zich daarna vrijwillig behandelen in een afkickcentrum en sindsdien houdt ze zich gedeisd. Uit Tila’s relaas blijkt duidelijk dat mensen die op het randje wandelen geen televisieprogramma maar net heel veel rust en stabiliteit nodig hebben. Het digitale roddelcircuit kijkt wellicht likkebaardend uit naar Tila’s volgende escapade, maar wij hopen vooral dat ze eindelijk een manier heeft gevonden om met zichzelf en haar extreme persoonlijkheid te leven. Trop is nu eenmaal altijd te veel.

Katrin Swartenbroux

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content