Hoe zou het nog zijn met…Sandra Kim?

© Belga

Sandra Kim werd gekend op haar 14e als de jongste zangeres ooit die het Eurovisiesongfestival heeft gewonnen. Momenteel bouwt ze nog steeds verder aan haar zangcarrière.

Wie? Sandra Kim (40) is een Belgische zangeres

Toen? Ze was de jongste winnares ooit van het Eurovisiesongfestival in 1986 en scoorde een monsterhit met de single ‘J’aime la vie’.

Nu? Is nog steeds een zangeres en blijft nummers uitbrengen.

Quote? ‘J’aime la vie’

Sandra Kim – in het echte leven Sandra Caldarone – staat bij de meeste mensen bekend als de eerste, en ook enige, persoon ooit die België een overwinning bezorgde op het Eurovisiesongfestival.

Ze begon al op heel vroege leeftijd met zingen en werd op haar elfde ontdekt waarop ze twee jaar later geselecteerd werd als Belgische deelneemster voor het Eurovisiesongfestival. Haar optreden was niet geheel onomstreden, omdat sommigen dachten dat ze vijftien jaar oud was terwijl ze in werkelijkheid 13,5 jaar oud was. Wellicht omdat ze zong: “Moi j’ai quinze ans et je te dis, whoa whoa, j’aime la vie.” Na het songfestival raakte bekend dat ze dertien was, maar de uitslag werd niet gewijzigd.

Op enkele weken tijd haalt de hit ‘J’aime la vie’ dubbel platina en worden er wereldwijd meer dan 1,4 miljoen singles verkocht. Nog in 1986 neemt ze deel aan het internationale festival van Yamaha in Tokyo waar ze op 4e plaats eindigt, samen met Eros Ramazzotti. Enkele maanden later zingt ze de generiek van de tekenfilm “Il était une fois la vie” gecomponeerd door Michel Legrand. Daarna volgen nog enkele grote hits waaronder een duet met Luc Steeno Bel Me, Schrijf Me, op de muziek van Bend me, shape me van de groep Amen Corner. Er was ook een (minder succesvolle) Franse versie van dit duet Slow-moi, Rock-moi. Ze heeft verschillende gouden platen behaald en was te zien in talrijke televisieoptredens in Europa, de VS en Japan.

Daarnaast werd ze ook in 1990 gevraagd om het Franstalige muziekprogramma ’10 qu’on aime’ te presenteren en zong ze samen met Luc Steeno het liedje “J’aime mon pays – Ik hou van mijn land” ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Koning Boudewijn en zijn 40 jaar Koningschap. Ze was verder ook nog te zien in de musicals “Les Misérables” en “Musicals From The Heart 1 & 2” en trad bij verschillende gelegenheden op zoals op de 10e verjaardag van de troonsbestijging van Koning Albert II en op het grote gala ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het “Eurovisie Songfestival” in Kopenhagen.

In 2010 bracht Sandra Kim een nieuw album uit waaraan grote namen uit de Belgische muziekwereld zoals Salvatore Adamo, Dani Klein, Piet Goddaer, David Bartholomé, Anthony Sinatra en Jacques Duval hun medewerking verleenden. ‘Make up’ wordt goed ontvangen door publiek en pers in 2012 volgt nog het nummer ‘Top Price’, maar van het groot muziektoneel lijkt Sandra toch verdwenen te zijn. (RDM)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content