Hoe zou het nog zijn met…Monica Lewinksy?

De sigaar. De bevlekte blauwe jurk. Het opgeheven vingertje van VS-president Bill Clinton: “I did not have sexual relations with that woman.”

Die vrouw, de Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky (nu 39), ging de geschiedenis in als de gulle geefster van de beroemdste blowjob aller tijden, in een achterkamertje van het Oval Office. De affaire (ze duurde van 1995 tot 1997) kostte Bill Clinton net niet zijn ambt. Het Amerikaanse Congres zette in 1998 een impeachmentprocedure in tegen hem, maar zette hem uiteindelijk niet af.

Voor Lewinsky werd het leven nooit meer normaal. In 1999, na Clintons mislukte impeachment, gaf ze een interview op de Amerikaanse televisie dat zoor zeventig miljoen mensen werd bekeken – een record toen. Ze liet zich ook uitgebreid interviewen voor een boek over de affaire, ‘Monica’s Story’. Dat bracht haar een aardige duit op. Voor het boek ving ze 500.000 dollar, voor het televisie-interview een miljoen.

Dat het Lewinksy zwaar viel, zag je ondertussen letterlijk aan haar de pan uit swingend gewicht. Ze was nooit van de slanksten (iets wat Clinton naar verluidt best kon smaken), maar door de stress kwamen de kilo’s er zienderogen bij. Merkwaardig genoeg viel ze ook twintig kilo af om ‘spokesmodel’ te worden voor de dieetgoeroe Jenny Craig. Lewinksy was echter nog steeds controversieel. Heel wat verkoopspunten van Jenny Craig weigerden het reclamemateriaal met haar beeltenis te gebruiken.

Lewinsky deed vervolgens een hoop televisiewerk en lanceerde een handtassenlijn die ze een paar jaar later alweer opdoekte. In 2005 verhuisde ze naar Londen, waar ze een diploma haalde op de befaamde Londen School of Economics. Vervolgens deed ze haar best om in de anonimiteit te verdwijnen. Je zou voor minder, als het woord dat automatisch op je naam volgt ‘schandaal’ is.

Laatste gerucht: Lewinsky zou een contract op zak hebben om eindelijk het boek te schrijven waarin ze alles vertelt over haar relatie met Clinton. ‘Zou’, want in de Amerikaanse pers wordt er, steeds op basis van ‘bronnen uit haar entourage’ driftig heen en weer gediscussieerd over dat verhaal.

Als de geruchten kloppen, zou Lewinksy voor het boek een voorschot van twaalf miljoen dollar (tien miljoen euro) krijgen. Volgens The National Enquirer, een blad dat gespecialiseerd is in zulke dingen, zou ze vertellen hoe Bill Clinton zijn vrouw Hillary – de huidige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken – een “koude vis” noemde en grappen maakte over hun “onbestaande seksleven.”

Sterker nog: Lewinsky zou alles uit de doeken doen over Bill Clintons voorkeur voor triootjes, groepsseks en seksspeelgoed.

Het is waar, je moet dat met een korreltje zout nemen, want de National Enquirer is een roddelblad. Maar aan de ander kant: het was ook de National Enquirer die de affaire van ex-presidentskandidaat John Edwards met de documentairemaakster Rielle Hunter aan het licht bracht. Dat bleek bepaald geen fabeltje: Edwards’ carrière is voorbij. Hij had zelfs geluk dat hij niet de bak in draaide omdat hij campagnefondsen gebruikt had om de affaire t verbergen. Toch ook maar even kijken wat het wordt met dat Lewinsky-boek, dus. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content