Hoe zou het nog zijn met… Michel Follet?

Michel Follet kennen we als radio- en tv-presentator bij de VRT en Radio 2. Hij heeft ook Radio Donna opgericht. Daarnaast heeft hij ook van zijn andere passie – de kermis – zijn beroep kunnen maken.

Wie? Vlaamse tv-en radio-presentator

Toen? Is gestart bij de VRT, Radio 2 en heeft ook Radio Donna helpen oprichten

Nu? Is radiopresentator bij Joe fm en heeft zich verder toegelegd op zijn andere passie: de kermis

Quote? “Geef mij maar de originele vertolkers. Ik gruw bijvoorbeeld nog steeds van Noordkaaps versie van ‘Arme Joe’.”

Michel Follet wist reeds toen hij zijn studies aan het Rits begon dat hij iets met radio en televisie wou doen. Hij begon zijn carrière bij verschillende vrije radiozenders en werkte ook als producent bij de VRT.

Zijn eerste opdracht was bij Radio 2 in 1982 waar hij presenteerde voor de regio Brabant. Enkele jaren later had hij al naam gemaakt in de sector en in 1989 won hij de Prijs van de Radiokritiek voor het programma ‘Dag en Dauw’.

Ondertussen was hij ook op de televisie aanwezig waar hij een filmquiz en een jeugdquiz presenteerde op de openbare omroep. Ook bij de noorderburen was Follet geliefd en werd hij meerdere malen te gast gevraagd.

Hij presenteerde nog verscheidene andere radioprogramma’s waaronder ‘Oordegelijk’ en ‘Kop Of Flet’ tot hij in 1992 aan een nieuw project begon: Radio Donna waar hij bleef werken tot eind jaren ’90. Verder zagen we Follet ook meerdere malen opduiken bij de presentatie van het Eurovisiesongfestival.

Hij stapte vervolgens over naar Radio 2, Radio Mango en de Nederlandse Radio 2 waar hij tot 2006 ‘Smaakmakers’ presenteerde. Sinds 2009 werkt Follet voor Joe fm en voor de regionale zender ATV waar hij zijn liefde voor films kan uiten in het filmmagazine ‘Cinema’.

Zijn succesvolle carrière in de mediasector werd in 2008 beloond met een prijs voor zijn prestaties op de radio.

Kermis

Naast radio en televisie is ook de kermis een grote passie van Michel Follet. Zo schrijf hij reeds in 1987 het boek ‘Foorwaarts’ over de kermiswereld. In 1999 volgde ‘Roulez Roulez- een draaiboek van de kermis’.

Maar zijn pen beperkte niet zich niet enkel tot de kermis. Hij schreef ook een boek over stalking en over het doodzwijgen van het Vlaamse lied, een aanklacht tegen het huidige radiolandschap. In 2008 schreef hij een wel heel opvallend boek, namelijk ‘Oorlog in het Hoofd’, over zijn gehoorproblemen. Follet verloor in 1994 zijn gehoor aan één kant, toch wel best opmerkelijk als radiopresentator.

Michel Follet is tot op vandaag heel actief in de film- en muziekwereld. Naast zijn werk bij Joe en ATV werkt hij ook voor de cd- en dvd-firma Magic waar hij verantwoordelijk is voor alle concepten en verzamel-cd’s. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content