Hoe zou het nog zijn met…Luke Perry?

© reuters

Luke Perry kennen we allemaal als tieneridool en Dylan van Beverly Hills, 90210. Na het succes van die serie probeerde hij het ook als filmster, maar kon toch dat Beverly Hills imago niet afschudden.

Wie? Luke Perry, een Amerikaanse acteur

Toen? Raakte bekend door zijn rol als Dylan in Beverly Hills, 90210

Quote? “I created Dylan McKay. He’s mine,”

Nu? Is nog steeds acteur en heeft in verschillende tv-series en West End producties meegespeeld.

Luke Perry verscheen voor het eerst op de radar toen hij verscheen in een muziekvideo van de heavy metal band Twisted Sister waarop een rol in de serie Loving volgde. In 1990 besloot hij zijn kans te wagen voor de rol van Steve Aders in Beverly Hills, 90210. Zoals we allemaal weten, kreeg hij de rol niet maar de auditie leidde wel tot een gastrol die hem uiteindelijk de vaste rol van Dylan bezorgde.

De serie was zeer succesvol en Luke kreeg steeds meer de status van tieneridool in de jaren ’90. Hij speelde ondertussen ook mee in Buffy, the Vampire Slayer waar hij zijn vriendin Kristy Swanson leerde kennen.
De relatie liep een jaar later op de klippen en ook in zijn carrière besloot hij dat het tijd was voor iets anders. Hij stapte uit de serie omdat hij meer serieuze rollen wou aantrekken. In 1993 trouwt hij met Rachel Sharp met wie hij nu twee kinderen heeft.

Hij kreeg de hoofdrol in een televisiefilm en vervulde na rollen in de misdaaddrama Normal Life en de actiekomedie American Strays, een bijrol in Luc Bessons The Fifth Element.
Toch besluit hij in 1998 om terug te keren naar de bron van zijn succes waar hij blijft meedoen tot de laatste aflevering in 2000.

Beverly Hills, 90210 leverde Perry heel wat succes op en leidde tot de rol van Jeremiah Cloutier in ‘Oz’, een veel geprezen productie. Verder volgden ook gastrollen in Will & Grace en een terugkerende rol in What I Like About You, waarin hij naast ex-collega Jennie Garth speelde.

Begin 2004 maakte Perry zijn debuut op West End in Londen in het toneelstuk When Harry Met Sally. Hierna legde Perry zich weer toe op films en televisieseries. Zo had hij een rol in de kortdurende Windfal in 2006 en John from Cincinnati in 2007. De laatste jaren hebben we Perry enkel nog zien opduiken als gastrol in ‘Criminal Minds’ en ‘Law & Order’ waar hij de psychopaat van dienst mag spelen. (RDM)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content