Hoe zou het nog zijn met… Juliette Lewis?

© reuters

De Amerikaanse muzikante en actrice Juliette Lewis heeft nog al haar haren maar is onderweg enkele streken verloren.

Wie: Juliette Lewis (39) Amerikaans actrice en muzikante

Toen: Lewis was een felgegeerd actrice die bekend werd als nerveuze tienerdochter in de remake van Cape Fear (1991). Lewis was een van de weinige vrouwen die stoer en sexy kon combineren.

Quote: “Just ‘cause I’m in the same age bracket as Johnny Depp and Leo DiCaprio doesn’t mean we all screw together”

Nu: Lewis heeft nog al haar haren maar is onderweg enkele streken verloren

Juliette Lewis maakte indruk met haar scènes tegenover Robert De Niro in Scorseses remake van Cape Fear en kon daarna nog enkele filmklassiekers aan haar palmares toevoegen. De rebelse tiener verloor echter nooit haar wilde haren en rockt tussen het acteren door de podia van verschillende internationale muziekfestivals.
Dat Juliette Lewis geen katje om zonder handschoenen aan te pakken is wordt wellicht beschouwd als een understatement. De wildebras, die op haar veertiende volledig zelfstandig ging wonen, heeft het nooit nauw genomen met algemene gedragsvoorschriften en een diploma heeft ze evenmin; na slechts drie weken op haar middelbare school hield Lewis het voor bekeken.

Ze racete liever rond in haar auto, ook al had ze nog geen rijbewijs, en liet zich in met muzikanten en wilde feestjes. Op haar zestiende werd Lewis opgepakt in een clandestiene nachtclub. De politiefoto’s van haar arrestatie hangen nog steeds op posterformaat in het appartement van de bijna-veertiger.

ActeerdroomHet is wel duidelijk dat Juliette Lewis steeds haar hart volgt en dat orgaan leidde haar eind jaren tachtig naar het acteren. Na enkele rolletjes in The Wonder Years en Home Fires maakte ze haar overstap naar de filmwereld, met National Lampoon’s Christmas Vacation als debuut. Op 16-jarige leeftijd stond Lewis als groentje tegenover Brad Pitt in Too Young To Die. Pitt en Lewis zouden later nog een relatie beginnen.

Haar acteerwerk in Too Young To Die was ook Martic Scorsese niet ontgaan, die haar prompt in zijn remake van Cape Fear castte. Lewis filmcarrière ging van start en de donkerharige uit LA was te zien in blockbusters als Natural Born Killers, What’s Eating Gilbert Grape en From Dusk Till Dawn.

CultstatusHaar succes ging gepaard met verschillende Emmy- en Oscarnominaties en de veelbelovende actrice werd door Empire Magazine opgelijst in de “100 Sexiest Stars in Film History”. Haar stoere maar toch sexy imago maakte dat Lewis begeerlijk werd voor mannen en een rolmodel voor vrouwen, wat haar in een unieke positie plaatste. Tropopkin zette haar op nummer 7 in de Top 25 Most Intruiging People.

In 1999 trouwde Lewis met professioneel skateboarder Stephen Berra, wat haar coolheidsfactor een nog diepere duik onder het vriespunt deed nemen. Hoewel het koppel scheidde in 2005 blijft Lewis nog steeds een nauwe band hebben met Berra en andere X-gamers. Haar cultstatus leverde haar bovendien een plek op in het populaire videospel Grand Theft Auto, waar ze de gelijknamige radiohost Juliette een stem geeft.

Muzikaal talentIn 2004 liet Lewis het acteren even voor wat het was en koos ze voor het najagen van haar muzikale talent, dat in de film Strange Days duidelijk naar boven was gekomen. Lewis had altijd al een nauwe band gehad met het muzikantenwerelde en had al rolletjes gespeeld in videoclips van HIM en Melissa Etheridge. De toen 33-jarige Lewis werd frontvrouw van Juliette and The Licks, die er in 2009 na twee albums en verschillende tournees, mee ophielden.

Ondertussen zong ze mee op platen van The Infidels en The Prodigy. Bender Magazine erkende haar talent en nam haar in 2006 op in hun befaamde “Women Of Rock Music” lijst (die overigens niet bijster lang is). Na The Licks startte Lewis haar solocarrière en bracht ze de cd Terra Incognita uit.

Eigenlijk is Juliette Lewis nooit out of the picture geweest. Ze treedt nog steeds op en is, na een tijdelijke stop van enkele jaren, ook weer op het scherm te zien; zowel in tv-series en films(Hick, Due Date, The Firm, …) als in de hoedanigheid van gastvrouw van Nevermind the Buzzcocks. Hoewel ze over de jaren minder ruig en rebels is geworden is Lewis best wel cool, voor een lid van de Scientology kerk. (KS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content