Hoe zou het nog zijn met…Isabelle A?

© Belga

Isabelle A werd eind jaren ’80 ontdekt via een talentenjacht van Walter Capiau. Het tieneridool brak echt door in Vlaanderen met de hits ‘Hé, Lekker Beest’ en ‘Blank of Zwart’.

Wie? Isabelle Adam (37)

Toen? Zangeres en presentatrice

Quote? ‘Hé lekker beest’

Nu? Ze probeert haar muziekcarrière nog steeds nieuw leven in te blazen als de nieuwe zangeres van de groep The Expendables.

Isabelle Adam – geboren en getogen in Gent – werd op haar twaalfde ontdekt door producent Marc Van Beveren tijdens een talentenjacht van Walter Capiau waar ze de cover ‘On My Own’ zong. Het betekende de start van een muzikale carrière en de status als tieneridool in Vlaanderen. Al snel volgde er een eerste eigen single ‘De Troika’ en een job als presentatrice van het jongerenprogramma ‘Tv Tam Tam’ op de toenmalige BRT.

Hé Lekker Beest

Twee jaar later, in 1990, brak ze echt door als zangeres met de alombekende hit ‘Hé, Lekker Beest’. Het nummer bleef negen maanden in de hitlijsten staan en behaalde platina. Ook haar tweede single scoorde goed en ook haar debuutalbum ‘Isabelle A’ haalde platina. Gezien haar succes, besloot de zangeres om op 16-jarige leeftijd de schoolbanken te verlaten zodat ze zich volledig op haar carrière kon focusen waarop enkele jaren van succesvolle singles volgden. Ze richtte bovendien ook – samen met Theresa Platteau en Prince Far Out – Interactiv op, een internationaal danceproject waaruit in 1994 de single ‘Slam’ voortkwam.

Turbulent liefdesleven

Na haar derde album en de Zomerhit van Radio 2 gewonnen te hebben, ging het bergaf met de carrière van Isabelle Adam. Door contractproblemen mocht ze gedurende twee jaar geen nieuw album uitbrengen, maar ze probeerde zich bezig te houden door te presenteren bij VT4. In 1995 zong ze ook het themalied in van de net opgestarte VRT-soap Thuis.

Toch kwam ze vooral in de media met haar liefdesleven en in 1996 choqueerde ze Vlaanderen door halfnaakt te poseren met haar 23 jaar oudere vriend Willy Sommers. Ze bracht in 1997 nog enkele hits uit en dook daarna vooral op in muziekprogramma’s zoals Het Swingpaleis, De Notenclub en Lalala Live.

Nieuwe wending

Haar carrière nam een nieuwe wending in 2006 toen ze de single ‘Ik heb hem zo lief’ uitbracht en optrad met Gorki-zanger Luc De Vos tijdens de 0110-concerten. Ze had opnieuw een nummer 1-hit te pakken en werd ook vaste teamleader in het VTM-programma De Foute Quiz. In 2007 lag haar nieuwe plaat ‘De Macht der Gewoonte’ in de winkel en had ze – na eerdere relaties met zanger Raf Van Brussel en Auto TV-presentator Philippe Quatennens – opnieuw een vaste relatie met de Antwerpse muzikant Hans Forceville.

Voor ‘De macht der gewoonte’ heeft Isabelle samengewerkt tal van Belgische rockartiesten zoals An Pierlé, Gert en Sarah Bettens, Stijn Meuris, Mauro Sioen en Luc De Vos. Hooverphonic-brein Alex Callier producete de plaat. Daarna werd het opnieuw stil rond de zangeres. Ze nam in 2010 nog een duet op met Roel Vanderstukken, maar besloot ook in datzelfde jaar zich meer te concentreren op haar privéleven en pasgeboren zoontje. Anno 2012 volgt ze Sofie Van Mol op als de zangeres van de groep The Expendables. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content