Hoe zou het nog zijn met… Eva Pauwels?

Was het leven van Eva Pauwels een televisiesoap, geen kat die het zou geloven. Name it, Pauwels did it: drankproblemen, een bipolaire stoornis, naaktfoto’s en drie huwelijken waaronder eentje met een vrouw. Kortom een Griekse tragedie waar de Vlaamse roddelpers van smult.

Wie? Eva Pauwels

Toen? Trouwde op jonge leeftijd met haar grote idool: de 25 jaar oudere Jacques Vermeire

Quote? ‘I have a male cat’

Eva Pauwels mag dan nog maar 36 jaar oud zijn, ze heeft genoeg stof om minstens drie biografieën bijeen te schrijven. Het leven in de schijnwerpers begon voor Pauwels al op haar vijftiende. De jonge blondine raakt backstage bij een optreden van haar grote idool Jacques Vermeire in Gent. Vermeire stuurt de bakvis naar huis met een foto, maar Pauwels wil meer. En dat krijgt ze wanneer Jacques Vermeire haar na lang aandringen toch opbelt. Dat hij 25 jaar ouder is, is meteen gefundenes Fressen voor de roddelpers. De tortelduifjes laten er geen gras over groeien en stappen in januari 1997 in het huwelijksbootje. De bruidsklokken luiden dan al onheilspellend.

Haar relatie met Jacques Vermeire leek de perfecte opstap naar een eigen carrière in het Vlaamse BV-landschap. Met een housecover van ‘Do Ya Think I’m Sexy’, de hit van Rod Stewart, doet Eva Pauwels een gooi naar muzikale roem. Zonder succes, Pauwels kiest dan maar voor het moederschap. Samen met Vermeire krijgt ze twee kinderen, Julie (1998) en Maxime (1999). Er volgt geen gezinsuitbreiding meer, maar de boezem van Eva Pauwels krijgt wel een upgrade, van A naar D.

Het luxueuze, extravagante leventje bevalt haar ten zeerste, maar dit is niet naar de zin van haar echtgenoot. De nachtelijke uitspattingen in het uitgaansleven breken haar en haar huwelijk zuur op. In 2001 crasht het huwelijk van Vermeire en Pauwels na vier jaar. De scheiding opent de doos van Pandora. Elke nieuwe move van Eva Pauwels wordt op gefrons onthaald.

In haar zoektocht naar een nieuwe liefde passeert de toen nog onbekende Kevin Janssens de revue en maakt Pauwels in 2003 een tussenstop in ‘Blind Date’, beide zonder succes. Consternatie alom wanneer Eva Pauwels zich in 2004 out als lesbienne. Ze is stapelverliefd op Dominique, inclusief bij elkaar passende kortgeschoren kapsels en tatoeages. In dezelfde periode maakt ze samen met Joyce Van Nimmen een roadtrip doorheen Italië voor het programma ‘Ciao Bella’. De uitspraak ‘I have a male cat’ (na een nachtje hevig doordrinken) geeft meteen het niveau van de reeks mee.

De eerste barsten in haar relatie met Dominique zijn er snel. Na een pikante fotoshoot voor mannenblad Maxim waarvan haar vriendin niet op de hoogte was, zet de furieuze Dominique Eva Pauwels aan de deur. Ze heeft echter de smaak te pakken en poseert daarna nog voor Playboy. Geen gebrek aan mannelijke aanbidders dus, maar Pauwels laat zich opnieuw strikken door een vrouw. Na een relatie van twee jaar vraagt Christel De Vos haar in 2007 ten huwelijk. Geen ‘happily ever after’ voor huwelijk nummer twee, na zes maanden is het sprookje al afgelopen.

Deze tweede echtscheiding geeft het startschot voor nog meer drama. Haar psychische toestand gaat er zo hard op achteruit dat Pauwels zich vrijwillig laat opnemen in een psychiatrische instelling. De diagnose is borderline. Maar Eva Pauwels zou Eva Pauwels niet zijn mocht ze hier niet wat theater aan toevoegen: ze ontsnapt ’s nachts uit de instelling. De reddende engel, of dat dacht ze toch, verschijnt in 2009 ten tonele. Franky brengt haar naar eigen zeggen tot rust, ook deze rust blijkt van korte duur. Haar derde huwelijk voltrekt zich in 2010 en de ‘goede tijden’ blijken minder talrijk dan de ‘slechte tijden’.

De dronken escapades volgen elkaar in sneltempo op, met als toppunt een passage in het publiek van een preselectie van ‘Belgium’s got talent’. De te hevig supporterende, beschonken Eva Pauwels wordt onder luid protest uit de zaal gezet. Ze maakt haar ongenoegen kenbaar door in de Antwerpse Stadsschouwburg haar broek af te steken en te plassen voor de inkomhal. Dieptepunt bereikt. Maar Franky dekt telkens alles toe met de mantel der liefde. Ook zij is zich van geen kwaad bewust: “Drinken behoort tot mijn leven. Iedereen drinkt toch graag een glas voor het slapengaan?”

Het is Pauwels zelf die enkele weken geleden een bom onder haar huwelijk legt. Ze verkondigde, zonder dat haar echtgenoot op de hoogte was, dat ze van hem zou scheiden. Zo snel het nieuws zich verspreidde, zo snel had ze haar woorden al weer teruggenomen. “Franky is de man van mijn leven en ik zou onmogelijk zonder hem verder kunnen”, verkondigde Pauwels in één van de talloze interviews over het non-event. The show must go on, al kunnen we hopen dat de toekomst wat meer geluk en wat minder drama in petto heeft voor Eva Pauwels.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content