Hoe zou het nog zijn met…de tweeling van Man Bijt Hond?

De tweelingbroers Christophe en Matthias kunnen zeggen dat ze ruzie hebben gemaakt in het huis van Eddy Wally en ondeugende vragen mochten stellen aan Phaedra Hoste.

Wie? Tweelingbroers Christophe en Matthias de Meulder (24)

Toen? Presenteerden de rubriek ‘Ouder van de Week’ in het programma Man Bijt Hond.

Quote? ‘Herwig Van Hove is een zak. Phaedra Hoste is saai. En Helmut Lotti is een attention whore.’

Nu? Ze spelen professioneel poker en nemen deel aan het avonturenprogramma Expeditie Robinson.

De tweelingbroers Christophe en Matthias kunnen zeggen dat ze ruzie hebben gemaakt in het huis van Eddy Wally en ondeugende vragen mochten stellen aan Phaedra Hoste.

De broers De Meulder raakten bekend dankzij de rubriek ‘De Ouder van de Week’ in het programma Man Bijt Hond. Ze gingen op zoek naar bekende Vlamingen en bleven de hele dag in het gezelschap van de BV in kwestie.

In heel Vlaanderen stonden de twee tienjarigen gekend als de guitige en ondeugende tweeling die vooral niet verlegen waren om persoonlijke vragen te stellen. In tegenstelling tot andere journalisten kwamen ze er echter (bijna) altijd mee weg. Twee keer ging het mis en kregen ze een boze brief van de VLD omdat ze bij Guy Verhofstadt naar ‘dat spleetje tussen zijn tanden’ hadden gevraagd. En Herwig Van Hove trok zich niks aan van de populariteit van de broertjes en noemde hen ‘crapuul’ – waarna Matthias het boos aftrapte.

Pokeren

Na het verdwijnen van de rubriek, verdwenen ook Matthias en Christophe van het scherm en gingen ze – na hun middelbare studies – Politieke en Sociale Wetenschappen studeren in Antwerpen. Ze kwamen enkele jaren geleden opnieuw in de media toen bekend raakte dat ze een succesvolle carrière als professionele pokerspelers waren gestart. Sinds 2008 worden de twee broers gesponsord door Pokerstars, de grootste online pokerroom te wereld.

‘Toch doen we het niet voor het geld”, beweren de broers in een interview met Het Nieuwsblad. Dat betekent niet dat ze er losjes mee omgaan. Pokeren is iets wat ze beiden zeer serieus nemen en ze doen vaak mee aan toernooien. Zo hebben ze een aardig centje bijverdiend op toernooien in Dublin en Las Vegas.

Expeditie Robinson

Vandaag de dag zijn de jongens nog steeds bezig met pokeren en hun studies, maar gaan ze ook deelnemen aan de 14e editie van Expeditie Robinson. Het Vlaamse team bestaat – naast Matthias en Christophe – uit ex-topturnster Aagje Vanwalleghem, zanger Gene Thomas, ex-Miss België en model Joke Van de Velde, ATV-presentatrice en model Zoë Van Gastel, stuntman Olivier Bisback en choreografe Min Hee Bervoets. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content