Hoe zou het nog zijn met… de M-Kids?

Rond 2000 ontdekten platenbazen een nieuw gat in de markt: populaire kindermuziek. Zowel K3 als de M-Kids groeide in korte tijd uit tot een geweldig succes.

Wie? M-Kids: Tamara, Davina en Britt

Toen? Populaire kindersterren

Nu? De tweeling blijft volhouden en zingt nog steeds.

Rond 2000 ontdekten platenbazen een nieuw gat in de markt: populaire kindermuziek. Zowel K3 als de M-Kids groeide in korte tijd uit tot een geweldig succes. Maar terwijl K3 nog steeds menig kinderharten veroverd, zijn de meisjes (ondertussen vrouwen) van de M-Kids uit showbizzland verdwenen.

In tegenstelling tot het oudere trio K3, waren de meisjes van de M-Kids zelf nog ‘kids’ toen de band werd opgericht. De Antwerpse tweeling Tamara en Davina Cambré en Britt De Winter waren door hun jonge leeftijd (13) herkenbaar en geloofwaardig bij hun doelpubliek.

Zingen én dansen

De eerste letter van de voornamen van de groepsleden is niet de M, zoals de groepsnaam deed vermoeden, maar de drie waren actief bij de dansgroep Malisa. Vandaar de voorliefde voor die ene letter. Jonge meisjes konden dus niet alleen meekwelen met de hits van de M-Kids. De vlotte beats en de videoclipjes zorgden ook voor dansplezier.

In drie jaar tijd brachten de meisjes drie albums uit en vulden ze één keer het Sportpaleis. Hun bekendste nummers waren Halloween, Indianendans en Funkey Monkey. Er verscheen zelfs een stripreeks van de M-Kids.

http://www.youtube.com/watch?v=A6SeW34CkA8

Volwassenere naam

Toen de meisjes in 2005 de leeftijd van 18 jaar bereikten, besloten ze dat het welletjes was geweest. Hoewel hun evenknie K3 geen leeftijdsgrens trekt om huppelend en giechelend op een podium te staan, dachten Tamara, Davina en Britt daar anders over. “We zijn nu toch te oud om onder de artiestennaam M-Kids voort te gaan”, klonk het. Even was er sprake dat de meisjes onder een meer volwassenere naam zouden verder zingen, maar na het slotoptreden bleef het stil.

Zes jaar na het afscheid dook de tweeling weer op met een nieuwe single. Ter gelegenheid van de buitenspeeldag van Nickelodeon zongen Tamara en Davina een buitenspeeldaglied, geschreven door Marc Pealinck en Lex De Groot.

http://www.youtube.com/watch?v=doStYj3Gr98

Hitparade covers

Tamara en Davina kregen de smaak opnieuw te pakken en zijn vandaag nog af en toe actief in een groepje genaamd: Teens ’n Tweens. Ze omschrijven zichzelf als “hits voor kids… door kids. 17 enthousiaste muzikale duizendpoten opgebouwd rond de vroege M-Kids, Tamara en Davina.” De groep brengt hitparade covers, ongetwijfeld met de nodige beats en bijhorende danspasjes. Al is de vraag hoelang je na ‘kids’ kan blijven doorgaan onder de naam ’teens’? (AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content