Hoe zou het nog zijn met…David Hasselhoff?

© Reuters

David Michael Hasselhoff is een Amerikaans acteur die bekend is vanwege zijn rol in de televisieseries ‘Knight Rider’ en ‘Baywatch’. Hij wordt ook wel ‘The Hoff’ genoemd.

Wie? David Hasselhoff, acteur en zanger

Toen? Bekend vanwege rollen in Knight Rider en Baywatch

Nu? Succesvolle zanger in Duitsland

Quote: “Don’t hassel the Hoff”

David Hasselhoff werd geboren in Baltimore in 1952 in een alledaags Amerikaans gezin. Van jongsaf aan wist ‘The Hoff’ al dat hij wou entertainen: zingen, acteren, dansen…wat precies maakte hem niet veel uit, zolang hij maar op het podium kon staan. In Californië kreeg hij een rol in ‘Mooi en Meedogenloos’ en zo lag zijn lot als steracteur vast.

Tot 1982 speelde hij de rol van Dr. William ‘Snapper’ Foster Jr., waarop hij tot 1986 in ‘Knight Rider’ speelde. Zijn doorbraak bij het grote publiek – en bijhorende wereldwijde faam – kwam er met de rol als redder in ‘Baywatch’ waar hij naast de rondborstige Pamela Anderson mocht rondhuppelen – hoe zou het trouwens nog zijn met haar? Tussendoor verscheen David ook in films en speelde hij gastrollen in televisieseries als The Love Boat. In 1988 speelde hij in de Duitse film Starke Zeiten en ontmoette hij Jack White, een bekende Duitse platenproducent.

In die periode is David getrouwd met Roberta Leighton, maar dat huwelijk liep op de klippen na 5 jaar. Hoe succesvol de jaren ’90 waren, des te minder succesvol waren de jaren die volgden. Zijn werk werd in 1996 nog bekroond met een ster op de Hollywood Walk of Fame, maar toen in 2000 Baywatch werd afgevoerd, ging het bergaf met de acteur. Hij kampte met een drankprobleem en liet zich in 2002 opnemen in de Betty Ford-kliniek. Dat leek niet te baten, want de jaren die volgden kwam hij nog enkel in de media met zijn dronken uitspattingen en vechtpartijen. Zo werd hij in 2006 uit een café in Wimbledon gezet en vescheen hij in 2009 als gastpresentator op de MTV Awards in schijnbaar beschonken toestand.

Dat leek ook voor zijn vrouw Pamela de druppel te zijn, met wie hij twee kinderen heeft. In 2006 staat het koppel op scheiden en volgen maanden van publieke ruzies en een openlijke afhandeling van de vechtscheiding in de media. Op het internet beginnen ook filmpjes te circuleren door zijn dochter waarin Hasselhoff dronken is en wordt gemaand de fles te laten staan. Zijn dochter verspreidde de filmpjes in de hoop dat de blamage hem zou doen inzien dat hij op het verkeerde pad beland is.

Het lijkt de laatste jaren toch wat beter te gaan met de acteur die nog steeds een succesvolle zangcarrière heeft in Duitsland en ook opnieuw geluk in de liefde gevonden heeft met zijn verloofde Hayley Roberts. Hij duikt ook enkele keren op als zichzelf films als Piranha 3, of hij daarmee effectief uit het dal is gekropen, laten we aan u over om te oordelen. Verder staat er ook nog een musical in het vooruitzicht waarin David de rol van ‘Hoff the Hook’ zal vertolken in ‘Peter Pan’. Als je zelf meer te weten wilt komen over zijn toekomstige projecten, kan je altijd eens surfen naar ‘The Hoffspace’. (RDM)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content