Hoe zou het nog zijn met… Daisy Van Cauwenbergh?

© Imageglobe

Deze blondine uit Kessel-Lo kende heel wat tegenslag en vreugdevolle momenten in haar leven. Van Miss België tot Miss Globe, maar ook tot jojo ‘er, verdachte in een fraudezaak en ongeruste moeder.

High Highs Low Lows/ Belly full of hot taco/Do with me as you’ve done with them/ Put a call in to the lawyer man/One day you’re in and one day you’re gone / Because what follows you / Can’t be undone.

Dit zijn lyrics die The Gourds dertien jaar geleden in hun albumhoes neertikten, maar het kon evengoed een fragment uit het dagboek van Daisy Van Cauwenbergh (44) zijn. Deze blondine uit Kessel-Lo kende immers heel wat tegenslag en vreugdevolle momenten in haar leven. Van Miss België tot Miss Globe, maar ook tot jojo ‘er, verdachte in een fraudezaak en ongeruste moeder.

Het succesverhaal van de Limburgse Daisy Van Cauwenbergh start in 1988, toen ze op twintigjarige leeftijd Miss België werd. Ze schoof haar ingenieursstudies aan de kant om een mediacarrière uit te bouwen, wat ze met verve deed. Naast omroepster bij VTM verleende ze haar stem en gezicht aan programma’s als Medialaan 1, Allemaal Baasjes en Linx. Ook op persoonlijk vlak verging het Daisy best aardig. Na een hobbelig huwelijkje van vier jaar met Jean-François d’Hondt hertrouwde ze in 1999 met de Nederlander Huub Fijen, met wie ze twee zonen kreeg.

In 2003 liep haar contract bij de televisiemaatschappij af en Van Cauwenbergh besloot te genieten van het moederschap. Iets te uitbundig genieten, zo bleek achteraf, want onder het mom dat ze “toch niet meer op tv moest komen” verdikte de voormalige Miss België zienderogen. Na een kleine dip nam ze het heft in eigen handen en met hulp van het Weight Watchers systeem viel de blondine twintig kilo af, wat haar aanzette tot het schrijven van de bestseller “20 kilo gelukkiger”. Als kers op de suikervrije taart wonnen Daisy en haar nieuwe lichaam in 2007 de wereldwijde Mrs Globe verkiezing voor getrouwde vrouwen.

Toch kreeg Van Cauwenbergh niet veel tijd om te triomferen. In augustus 2008 viel het doek over vier bedrijfjes van haar man Huub Fijen. De onderzoeksrechter vond de faillissementen echter verdacht en nam het koppel mee voor verhoor. Na een nachtje cel werden de twee onder voorwaarden vrijgelaten, maar de hele heisa was een schandvlek op Van Cauwenberghs blazoen.

Kort nadat het nieuws van de verdachte faillissementen was bekend gemaakt liet de organisatie van Mrs Globe weten dat Daisy’s aanwezigheid bij de volgende kroning niet op prijs zou worden gesteld. Normaal zou Van Cauwenbergh, als vorige winnares, het kroontje op het hoofd van de nieuwe Miss hebben moeten planten maar dat ging dus niet door.

Ook nu wist Daisy recht te krabbelen en via enkele slimme media-optredens (zoals De Pappenheimers en de presentatie van de nationale Mrs Globe) won ze haar gezicht terug. Als voedingsconsulente gaf ze tips over gezonde voeding en afslanken in magazines als Blik en TV-familie, maar ironisch genoeg bleven bij haar de kilootjes weer kleven. In 2011 wees de weegschaal 87 aan, dertig kilo zwaarder dan toen ze in 2007 Mrs Globe werd. “Ik ben een emo-eter”, verklaarde Daisy haar gewichtstoename. De faillissementen, de afwijzingen, … het was haar allemaal te veel geworden maar zelfs nu verloor ze de moed niet.

Voor het oog van TV-familie-lezend Vlaanderen ging Daisy opnieuw de strijd aan met haar gewicht en hield ze een openbaar dieetdagboek van bij. Je falen toegeven en daar zonder morren iets aan doen, dat vergt moed en inspireerde heel wat andere Vlamingen met overgewicht om hun probleem toe te geven en er iets aan te doen.

Momenteel zit Daisy weer goed in haar vel; ze verloor zo’n twintig kilo en ze is blij met haar job bij een cosmeticamerk. Even terug was echter schrikken toen haar oudste zoon Sean (12) onder haar ogen wegkwijnde en dokters de hevige buikkrampen van het jongetje als psychosomatisch afdeden. ‘Gelukkig’ werd Sean alsnog geconstateerd met een ernstige glutenallergie, zodat Sean uiteindelijk zal genezen en weer naar school zal kunnen gaan. “Ik heb doodsangsten uitgestaan”, aldus moederkloek Van Cauwenbergh in de media.

Het lijkt alsof Daisy Van Cauwenberghs roze wolk steevast wordt weggeblazen door slecht nieuws, maar Daisy blijkt een leeuwin die voorlopig elk obstakel de baas kon. Jammer genoeg gruwelen wij van de term “straffe madam”, anders hadden we al lang een slotzin gevonden. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content