Hoe Ricky Gervais zelfdoding voorkomt

© Reuters

De humor van Ricky Gervais heeft duidelijk een helende werking. Een man met plannen om zijn leven te beëindigen, kwam op zijn stappen terug nadat hij de hitreeks ‘The Office’ van de Britse komiek had bekeken.

Jody Parrish zag het niet meer zitten. De man was ten einde raad toen zijn relatie met zijn partner na zes jaar op de klippen liep. Afgelopen week bereikte de man een emotioneel dieptepunt en hij besloot dan maar uit het leven te stappen. Hij had een afscheidsbrief geschreven aan zijn familie toen hij even later per ongeluk op de afstandsbediening van de dvd-speler ging staan. Plots kreeg hij de successerie ‘The Office’ te zien. De 32-jarige man getuigde nadien dat hij uren had liggen lachen met David Brent, het gênant komische personage vertolkt door Ricky Gervais.

De reeks had duidelijk een opbeurend effect want de man besloot niet meer door te gaan met zijn drastische plan. “David Brent heeft mijn leven gered. Ik heb in jaren niet meer zo goed en hard gelachen”, zegt de man. “Ik besef plots dat ik nog zoveel heb om voor te leven. Ik ben vastberaden om hulp te zoeken.” Toen Ricky Gervais zelf te horen kreeg wat er gebeurd was, reageerde hij met de woorden: “Ik ben zo blij voor hem.” (JH)

Wie met vragen zit over zelfdoding kan terecht bij de zelfmoordlijn op het nummer 02 649 95 55 en TeleOnthaal op het nummer 106.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content