Hoe populair is je favoriete serie?

Via de website graphtv.kevinformatics.com weet je meteen of een tv-reeks wel of niet populair is en of de reeks positief evolueert naarmate er meer seizoenen gemaakt worden. Of net niet. Doe de test met je favoriete serie.

Via de website graphtv.kevinformatics.com weet je meteen of een serie wel of niet populair is en of de reeks positief evolueert naarmate er meer seizoenen gemaakt worden, of net niet. De website maakt de grafieken aan de hand van de ratings op IMDb.
Elke geregistreerde gebruiker van IMDb kan de afleveringen die hij van een reeks gezien heeft een rating geven op tien. De filmdatabase maakt daar zelf een gemiddelde van en toont zo voor elke aflevering een cijfer dat de populariteit van de serie aangeeft. Die gemiddeldes worden verzameld en verwerkt door graphtv.kevinformatics.com, om er een makkelijk leesbare grafiek van te maken.

Het enige wat je moet doen, is de naam van de serie of de IMDb-nummer ingeven en de grafiek verschijnt. Elk seizoen is voorzien van een ander kleurtje en trendlijn. Die lijn geeft je een benadering van hoe populair het hele seizoen was en hoe de seizoenen het tegenover elkaar hebben gedaan.

Wat kom je zoal te weten? Dat het vierde seizoen van ‘The Sopranos’ een pak minder populair was dan alle andere seizoenen. Dat ‘Breaking Bad’ er met zijn laatste seizoen uitging met een knal is ook duidelijk af te lezen. De trendlijnen pieken steeds hoger naargelang de seizoenen elkaar opvolgen. Ook opvallend: de grafiek van ‘Prison Break’. Die toont dat de interesse in de reeks elk seizoen afneemt.

Doe de test voor andere series via graphtv.kevinformatics.com. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content