‘Het Goddelijke Monster’ op 4 september op tv

Eén geeft officieel de aftrap van de tv-herfst met ‘Het Goddelijke Monster’. De tv-reeks herleidt het 1.300 bladzijden tellende kunststuk van Tom Lanoye tot tien afleveringen.

Op 4 september geeft Eén officieel de aftrap van de tv-herfst met ‘Het Goddelijke Monster’. De meest – of alleszins langst – geanticipeerde reeks uit de geschiedenis van de openbare
omroep herleidt het 1.300 bladzijden tellende kunststuk van Tom Lanoye tot tien afleveringen.

Met het Goddelijke Monster bracht Tom Lanoye eind jaren negentig “een kroniek van een uiteenvallende familie in een uiteenvallend land in het hart van Europa”. De veelgeplaagde familie Deschryver, met een minister en een tapijtboer in de rangen, raakt verwikkeld in een opstapeling van onverkwikkelijke schandalen tegen de achtergrond van de actualiteit die het decennium kleurde.

Enkele jaren later al kregen de plannen voor een tv-reeks vorm, maar het zou tot 2009 duren voor de opnames konden starten. Maandag hielden Lanoye en regisseur Hans Herbots hun kindje eindelijk boven de doopvont. “Ik ben laaiend enthousiast over de reeks”, aldus Lanoye, die pas zondag alle afleveringen na elkaar zag. “De acteurs, de kostuums, de locaties, echt alles klopt.” De auteur vond het cruciaal dat de reeks niet werd weggemoffeld op Canvas. “Dit verdient het brede publiek van Eén.”

Dat vond ook netmanager Jean Philip De Tender. “We hebben in het verleden het werk van onder meer Hugo Claus en Gerard Walschap verfilmd, Tom Lanoye is een logische toevoeging aan dat rijtje”, adus de netmanager. “Dit wordt de belangrijkste serie voor de openbare omroep het komende seizoen.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content