Els Van Steenberghe

Hannibal Barkas bezet Zomer van Antwerpen

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Het stadsfestival biedt een gevarieerd programma aan (zowel circus, locatietheater, film als muziek) en – dat is het beste nieuws – heeft eindelijk weer veel premières in petto. Waaronder ‘Hannibal’ van ’t Arsenaal.

Verrassend is het programma niet. De festivalorganisatoren blijven trouw aan de succesmix van locatietheater, circus, muziek, film, een zomerbibliotheek en een dagelijkse zonsondergang. Maar dit jaar zet men eindelijk weer echt in op premières en enkele opmerkelijke hernemingen.

De opvallendste hernemingen zijn de komische opera Candide (Vlaamse Opera) én Fabres De macht der theaterlijke dwaasheden, de iconische 270(!) minuten durende voorstelling uit 1984. Deze voorstelling wordt dit jaar hernomen tijdens het Festival d’Avignon (waar ook Jan Lauwers, Anne Terese De Keersmaeker en Alain Platel overigens present zijn) en Fabres ‘krijgers der schoonheid’ lopen warm tijdens de Zomer van Antwerpen.

De opmerkelijkste première is misschien wel Hannibal. Michael De Cock plaatst het publiek in twee tegenover elkaar opgestelde tribunes. Letterlijk tussen het volk ensceneert hij de legendarische olifantentrektocht van Hannibal Barkas.

Andere te noteren nieuwe creaties zijn de acrobatische dakvoorstelling Rooftoptigrrr (TimeCircus), muzikaal figurentheater Nerf (Ultima Thule en Zefiro Torna), het jonge, tedere Ketchikan (Villanella) en het ongegeneerd romantische Aan Chesil Beach (Tanya & Vergauwen).

(E.V.S.)

Alle info: www.zva.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content