Hanne Decoutere wordt VRT-nieuwsanker

VRT-journaliste Hanne Decoutere gaat vanaf september aan de slag als Journaalanker op Eén. Ze volgt Freek Braeckman op die de nieuwsdienst verruilt voor ‘Café Corsari’, de nieuwe talkshow met Tomas De Soete.

De 32-jarige Hanne Decoutere wordt het nieuwe nieuwsanker op Eén, in eerste instantie voor het late Journaal en het korte Journaal om 18 u. Ze vervangt Freek Braekman die de nieuwsdienst verlaat en met Tomas De Soete het laatavondprogramma ‘Café Corsari’, de vervanger van ‘De Laatste Show’, gaat presenteren.

Decoutere, afkomstig uit Hasselt, maakte in 2005 haar debuut bij de openbare omroep. Ze werkte onder andere voor de programma’s Ombudsman en De grote zap voorwaarts, vooraleer ze naar de nieuwsdienst overstapte, als journaliste bij Terzake en verslaggever voor Het journaal.

Kort nieuwsoverzicht
Het late Journaal verschijnt voortaan elke weekdag klokslag 22.15 uur en zal een kwartier duren. In die korte tijdspane zal de nieuwsredactie de kijkers snel en diepgaand informeren over de hoogtepunten van de voorbije dag. Ook de belangrijkste reacties op de sociale media passeren de revue en er wordt vooruitgeblikt op de dag die komt.

Naast de Limburgse maken ook Annelies Van Herck en Goedele Wachters deel uit van de late nieuwdienst. In het weekend is er een laat journaal om 23 uur.

Jan Becaus en Martine Tanghe

Nieuwsanker Jan Becaus ‘verhuist’ van het late journaal naar de journaals van 13 uur en 19 uur. Op 3 september maakt Martine Tanghe haar comeback als ankervrouw van ‘Het Journaal’. De populairste nieuwslezeres van Vlaanderen is hersteld van de ziekte die haar lange tijd van het scherm hield. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content