Els Van Steenberghe

Guy Cassiers wint prestigieuze operaprijs

Els Van Steenberghe Els Van Steenberghe is theaterrecensent.

Guy Cassiers ontvangt voor zijn Ring des Nibelungen de “Premio Franco Abbiati” 2013, dat is de meest prestigieuze operaprijs van Italië.

Der Ring des Nibelungen – de operacyclus geregisseerd door Guy Cassiers in de Scala van Milaan – wint de “Premio Franco Abbiati” 2013, de meest prestigieuze operaprijs in Italië.

In de periode 2010-2013 regisseerde artistiek directeur van Toneelhuis Guy Cassiers de vierdelige operacyclus Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner in het Teatro alla Scala in Milaan en de Staatsoper in Berlijn. De muzikale leiding was in handen van de wereldbefaamde dirigent Daniel Barenboim.

Das Rheingold en Die Walküre gingen in première in Teatro alla Scala in Milaan in 2010, Siegfried (2012) en Götterdämmerung (2013) in Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. Knack Focus schreef een vervolgverhaal over de cyclus dat je hier kan herlezen.

Guy Cassiers, Enrico Bagnoli (lichtkunstenaar), Tim Van Steenbergen (kostuums), Arjen Klerkx (videokunstenaar) & Kurt D’Haeseleer (videokunstenaar) ontvangen de prijs voor scenografie, licht, kostuums en video, Daniel Barenboim voor zijn werk als dirigent.

De gezaghebbende prijs wordt toegekend door de nationale vereniging van muziekcritici. De uitreikingsceremonie vindt plaats in Bergamo, Theater Donizetti op 25 mei 2014 om 17u.

(E.V.S.)

Smaakmaker:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content