Groen licht voor tweede seizoen Cordon

© vtm

‘Cordon’, de uitstekende VTM-reeks over een virusuitbraak in het Antwerpse Tropisch Instituut, krijgt een tweede seizoen. De opnames gaan al volgende maand van start.

De kogel is door de kerk: er komt een tweede seizoen van de fictiereeks Cordon. Dat meldt VTM in een persbericht. Het Mediafonds heeft gedeeltelijke steun toegekend voor de productie van een tweede reeks. De commerciële zender en Eyeworks Film & Drama gaan nu samen extra middelen investeren om de productie mogelijk te maken. De opnames voor de nieuwe afleveringen zouden eind juli al van start kunnen gaan.

De tweede reeks start precies waar de eerste geëindigd is. Dat het opnieuw spannend zal worden, staat als een paal boven water. ‘In tien afleveringen is te zien hoe het leven in het Cordon verder onmogelijk wordt terwijl de overlevenden zich vastklampen aan ieder sprankeltje hoop. Intussen wordt ook duidelijk welke krachten achter de schermen hebben geleid tot deze ramp en hoe de schuldigen zich aan hun verantwoordelijkheden onttrekken’, zo meldt VTM.

Eshref Reybrouck neemt de regie van Cordon voor zijn rekening, het scenario is van de hand van Carl Joos. Enkele figuren uit de originele cast die terugkeren zijn: Wouter Hendrickx (inspecteur Jokke), Mieke De Groote (regeringsambtenaar Sabine Lommers), Tom Dewispelaere (commissaris Lex Faes) en Liesa Van der Aa (Jana).

Het nieuws over het vervolgseizoen van Cordon, volgt op de bekendmaking van een Amerikaanse remake van de reeks. In de VS zal eerst een pilootaflevering gemaakt worden in opdracht van het grote network CW. De Vlaamse serie werd eerder al verkocht en uitgezonden door BBC 4. Binnenkort wordt ze ook vertoond in Australië, Nederland en Denemarken. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content