Golden Globes: sterren in zwart gekleed op rode loper tegen seksuele agressie

Van links naar rechts: actrices Reese Witherspoon, Eva Longoria, Salma Hayek en Ashley Judd komen toe op de rode loper van de Golden Globes, Beverly Hills, 8 januari 2018. © REUTERS

Televisie- en filmsterren hebben zondag massaal gehoor gegeven aan de oproep om zich in het zwart te kleden voor de uitreiking van de Golden Globes. Ze protesteren zo tegen seksuele agressie, nu de Weinstein-affaire Hollywood in de ban houdt.

Rond 16 uur (1 uur in België), een uur voor het begin van de tv-uitzending in het Beverly Hilton, bleek geen enkele acteur of actrice de oproep naast zich neer te hebben gelegd. Een honderdtal actrices zaten achter het initiatief, onder wie Natalie Portman en Reese Witherspoon. Zij richtten de organisatie Time’s Up op, om de verdediging van slachtoffers van seksuele agressie op het werk te financieren.

Ook Jessica Chastain, een van de meest openlijk feministische actrices, droeg zwart. ‘We zijn hier voor de Time’s Up-beweging. We zijn solidair’, zei Chastain, die genomineerd is voor haar rol in de film ‘Molly’s game’.

Enkele sterren waren vergezeld door activisten, zoals Meryl Streep, die Ai-jen Poo met zich meebracht, de directrice van de Nationale Alliantie voor Huishoudelijke Werkers. De zeldzame vrouwen in rood, mauve of pastelkleuren werden vreemd bekeken.

Ook de mannen toonden zich solidair. Om zeker te zijn dat de boodschap overkwam, droeg onder anderen acteur Bob Odenkirk een badge van ‘Time’s Up’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content