Golden Globes 2014 halen hoogste kijkcijfer in tien jaar

Bijna 21 miljoen mensen hebben de uitreiking van de Golden Globes op de Amerikaanse televisie gevolgd. Dat is het hoogste kijkcijfer voor het evenement van de afgelopen tien jaar.

Bijna 21 miljoen mensen hebben zondagavond de uitreiking van de 71ste Golden Globes op de Amerikaanse televisie gevolgd. Dat is het hoogste kijkcijfer voor het evenement van de afgelopen tien jaar, zo blijkt uit cijfers die Variety publiceerde.

De drie uur durende show in Beverly Hills, die live te volgen viel op NBC, lokte 20,9 miljoen kijkers. Dat is 6 procent meer dan tijdens de editie van vorig jaar. Het gaat ook om het hoogste kijcijfer sinds de Golden Globes van 2004. Die werden dat jaar een triomftocht voor het laatste luik van de Lord of the Rings-trilogie, “The Return of the King”. Toen klokte de teller af op 26,8 miljoen kijkers.

De cijfers vallen – misschien niet toevallig – samen met de goede reactie die de gastvrouwen van de uitreiking – comédiennes Tina Fey et Amy Poehler – te beurt viel bij “commentatoren”. Ook vorig jaar mochten beide dames het evenement aan mekaar praten en dat zal in 2015 niet anders zijn.

De grote winnaar van de uitreiking was de film “American Hustle” met drie onderscheidingen. “12 years a slave” kreeg de prijs voor beste drama, terwijl Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Matthew McConaughey en Jared Leto een beeldje kregen voor hun acteerprestaties. (Belga/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content