Goedele Liekens geeft seksuele opvoeding aan jongeren op Britse tv

De Britse televisiezender Channel 4 heeft aan Goedele Liekens gevraagd om Britse schooljongeren een moderne seksuele opvoeding te geven. Dat staat te lezen op de website van The Guardian.

Na een programma op de Nederlandse televisiezender RTL4, zal Goedele Liekens nu ook te zien zijn op de Britse televisie. Zo werd de Belgische seksuologe en televisiefiguur ingehuurd door Channel 4 om jongeren op een moderne manier te informeren over seks. Volgens Liam Humphreys, hoofd factueel entertainment bij Channel 4, is Goedele de geknipte persoon om de kennis van Britse schooljongeren bij te spijkeren.

In een gesprek met The Guardian vertelde Liekens dat seksuele opvoeding in de Britse scholen ‘hopeloos achterhaald’ is. Het onderwerp moet ‘aangepast en begrijpelijk’ gebracht worden vanaf een jonge leeftijd, aldus de Vlaamse seksuologe. Het Verenigd Koninkrijk is volgens haar te lang te preuts omgegaan met seksuele opvoeding.

Deze nieuwe aanpak van Goedele Liekens zal vertaald worden in een nieuw programma ‘Seks in Class’ op Channel 4. Daarin zal Liekens klassen met schoolkinderen bezoeken en werken met kinderen van 15- en 16-jarigen. (Belga/LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content