Gezocht: nieuwe gezichten om priester, piraat of ’trio van jongens’ te spelen in Game of Thrones

Game of Thrones: wie was nu weer waar gebleven? © YouTube

De coolste vacatures die je vandaag te zien krijgt: de rolomschrijvingen voor het zesde seizoen van Game of Thrones zijn binnen. Wil je kans maken op een glamourpassage door Westeros, een gemoedelijke babbel met Daenerys of een bordeelbezoek aan de zijde van Tyrion Lannister, solliciteer dan zeker voor de rol van Priester, Piraat of Trio van jongens.

De boekenreeks van George R. R. Martin startte al in 1996, maar pas in 2011 zagen David Benioff en D. B. Weiss van HBO het potentieel. Nu, vijf immens succesvolle seizoenen later, zijn ze aanbeland bij de acteurscasting van de zesde afleveringenreeks. Daarvoor wil de productie eens niet steeds te rade gaan bij bekende agentschappen, maar een aantal onbekende gelukzakken uitkiezen om hun wildste fantasy- en acteerdromen waar te maken. Mits ze passen binnen de onderstaande omschrijvingen uiteraard.

Piraat

Een gevaarlijk uitziende man van veertig tot eind de vijftig. Hij is een beruchte piraat die gedurende zijn hele leven de wereldzeeën terroriseerde en gekend is om zijn sluwheid, zijn gebrek aan mededogen en om het feit dat hij een tikkeltje krankzinnig is. De productie noemt dit “een heel goede rol”.

Vecht jij binnenkort aan de zijde van Jon Snow?
Vecht jij binnenkort aan de zijde van Jon Snow?© gf

Vader

Iemand van in de vijftig of de zestig en een van de grootste krijgers van Westeros die zowel thuis als in het openbaar de ijzeren discipline van een krijger eist. Het gaat om een humorloze, strenge en intimiderende moralist; in de serie “een zeer goede rol”, die centraal staat in de verhaallijn van een van de hoofdpersonages.

Zijn familie

Een vriendelijke, volslanke, adorerende moeder van in de vijftig die een groot zwak heeft voor een van haar kinderen.

Een jonge twintiger als de zus in het gezin, die eveneens een open, vriendelijke en pretentieloze vrouw is.

Een jongen van begin tot midden de twintig met een atletische, mannelijk bouw, goede jachtkwaliteiten en een uitstekende zwaardarm. Hij is niet bijzonder bijdehand, maar wel duidelijk papa’s lieveling.

 Wie weet word jij wel de tegenhanger van priesteres Melisandre
Wie weet word jij wel de tegenhanger van priesteres Melisandre

Priester

De priester is een nukkige oud-soldaat, die nadat hij zijn gading vond in religie zich uitsluitend nog toelegde op het bestuur van en leidinggeven aan de armen op het platteland. Wat betreft zijn leeftijd spreken ze over veertig tot zestig.

Divers

Een actrice wordt gezocht voor de rol van “elegante hoofdactrice van een reizend toneelgezelschap”. Ze is leuk, charismatisch en de rumdrinker van de groep. Leeftijd: begin de veertig.

Een jonge actrice – gaande van midden de twintig tot de vroege dertig – is nodig om een “mooie, magnetiserende priesteres” te vertolken. Geen voorkeur qua etniciteit.

De rol van een vurige soldaat is weggelegd voor een man tussen dertig en vijftig met een indrukwekkende fysiek en een “gemengde etniciteit”.

Ontmoet Daenerys in levende lijven
Ontmoet Daenerys in levende lijven© Game of Thrones

Trio van jongens

Een jonge acteur tussen tien en twaalf is nodig om een kind van zeven of acht te spelen. De rol gaat over “een pientere en voor zijn leeftijd uit de kluiten gewassen jongen; groot en breed, maar niet dik”. Deze rol biedt een eenmalige verschijning in de serie.

De acteur voor de tweede jongen moet 12 jaar zijn, spreken in een noorders accent en bruin haar en blauwe ogen hebben. In zijn scènes moet hij sparren met een houten zwaard. De lengte van de rol is nog niet geweten.

De laatste jongen is zeven, met donkerbruin haar, een smal gezicht, groene ogen en eveneens een accent uit het noorden. Ook hij moet sparren met een houten zwaard, hoogstwaarschijnlijk in dezelfde scène als de tweede jongen, en wordt net zoals jongen nummer twee in het zesde seizoen voorlopig enkel “geïntroduceerd”.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan hier in.

(EDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content