Gert Verhulst maakt comeback als presentator op VIER

© VIER

VIER heeft zijn voorjaarsprogrammatie van 2015 bekendgemaakt. De nieuwe humoristische talkshow ‘Het zijn net mensen’ krijgt Gert Verhulst als presentator, met Karen Damen en Marc-Marie Huijbregts als vaste panelleden.

Onder het motto ‘Het wordt een ongelooflijk voorjaar bij VIER’ heeft de commerciële zender zijn voorjaarsprogrammatie bekendgemaakt. Opvallend in het aanbod is de talkshow ‘Het zijn net mensen’, een quiz over dieren en gepresenteerd door Gert Verhulst. Het vaste panel bestaat uit K3-zangeres – en ex-vriendin – Karen Damen en de Nederlander Marc-Marie Huijbregts, ook geen onbekende in de Vlaamse huiskamers sinds zijn geslaagde passage tijdens De Slimste Mens Ter Wereld. Zij nemen elke aflevering een special guest mee.

‘Hoe vogelen de vossen en hoe vost een vogel? Wist je dat fopmieren carnavalvieren?’, het zijn vragen waarin je tijdens het programma een kant-en-klaar antwoord krijgt volgens het persbericht. VIER hoopt vooral jonge gezinnen te bereiken en zowel kinderen, tieners als ouders aan te spreken.

Voor de Verhulst betekent het de terugkeer als presentator op het kleine scherm. De Studio100-baas was in de jaren 90 jarenlang het gezicht van het programma ‘Zeg eens euh’. In 1997 maakte hij de overstap naar VTM. De laatste vijftien jaren verdween hij van het scherm, althans als presentor.

Tijdens weekdagen (behalve vrijdag) pakt VIER uit met ‘Klapsalon’, dat net voor ‘Komen Eten’ wordt uitgezonden. Daarin praten kappers met klanten over het dagelijkse leven en de actualiteit. ‘Het is een klein, kort programma van ongeveer 8 minuten. We testen hoe we onze programmatie in primetime sterker kunnen maken’, klinkt het.

Ook nieuw: ‘Achter uw Rug’, waarin twee bekende mensen te weten komen wat er zoal achter hun rug verteld wordt. Het humoristische programma wordt geleid door met Sven De Leijer en Elodie Ouedraogo. Bedoeling is dat gasten in hun hemd worden gezet door een aantal zorgvuldig uitgekozen gastsprekers uit hun brede omgeving. Wie wint, krijgt een som geld voor het goede doel dat hij of zij had aangeduid.

Vanaf 2 februari 2015 komt ‘De Ideale Wereld’ terug, het bekroonde informatieprogramma met de vertrouwde gezichten Otto Jan Ham, Jelle De Beule, Sven De Leijer en Timba de Onzichtbare Tijger. Verder ook een nieuw seizoen van ‘Heylen en de herkomst’, ‘The sky is the limit’, ‘Kroost’, ‘bloot en speren’ en ‘Vermist’.

Later in het voorjaar komt nog een Vlaamse versie van het Britse format ‘Undriveables’, waarin mensen die het nog niet hebben aan een rijbewijs geholpen worden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content