Gelekte seizoenspremière van ‘Homeland’ massaal gedownload

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de populaire dramareeks Homeland is een maand voor de officiële tv-première op het internet gelekt. Via torrentsites werd de episode in slechts enkele uren niet minder dan 100.000 keer gedownload.

Verscheidene illegale downloadsites boden de nog onuitgebrachte aflevering als torrent aan. Dat de show immens populair is blijkt uit het aantal downloads: liefst 100.000 in slechts enkele uren, meldt de downloadwebsite TorrentFreak.

Het betreft een ruwe versie van de seizoenspremière – onder meer de openingstitels en enkele visuele effecten ontbreken. Vermoedelijk is een post-productiebedrijfje verantwoordelijk voor het lek. Homeland – over een militair die terug thuiskomt na een jarenlange krijgsgevangenschap en van terrorismeplannen verdacht wordt – scoorde vorig jaar hoog in de hitparade van series die het grootste aantal illegale downloads kenden.

Het Showtime-drama is met het voorval niet aan z’n proefstuk toe: in het verleden doken nog weleens onvertoonde episodes op, maar nooit eerder kwam een onafgewerkt exemplaar in het illegale circuit terecht. Showtime, het betaalkanaal dat de reeks uitzendt, zit bijzonder verveeld met de zaak en kondigt juridische stappen aan. Toch wijzen enkele hooggeplaatste figuren van de zender in een reactie ook op de voordelen van piraterij: het kan als promotie voor de reeks dienen, klinkt het. Het derde seizoen gaat op 29 september in première in de VS.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content